Back to Question Center
0

Smjernica iz Semtala: Kako se zaštititi od prevara kreditnih kartica

1 answers:

Iako su napori vlasti i agencija za sprečavanje prevara kreditnih kartica i drugih vrsta tehnoloških krađa veoma cenjeni, kao korisnik kreditne kartice trebali biste znati da sigurnost vaše kreditne kartice počinje sa vama. Vaš najvažniji štit protiv ovog zločina je informacija o tome kako se ona sprovodi. To znači biti upoznat sa vrstama prevara koje koriste kriminalci i znakovima za čuvanje.

Lisa Mitchell, menadžer za uspeh kupaca Semalt , prilagodio je neke korisne informacije koje će vam pomoći da ostanete sigurni od prevare kreditnih kartica.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Prevara kreditnih kartica se vrši na tri glavna načina:

1. Krivičnik dobija kreditnu karticu: džepovi i iskusni lopovi mogu da koriste krađu zabave ili konfrontacije sa kojima se kartica nalazi u njihovim rukama - clp barato. Ponekad, pogrešne ruke mogu stupiti u kontakt sa prethodno odobrenom karticom. Možda će ih dobiti iz poštanskog sandučeta, kante za smeće ili gde god. Sa karticom u njihovim rukama i našim veoma velikodušnim internetom, čak je i nezamislivo.

2. Krojači sa kreditnim karticama: sa detaljima o vašoj kreditnoj kartici, kriminalac može klonirati karticu ili zlonamerno koristiti informacije. Razgovaranje o karticama je uvek vruća tema kada se govori o prevarama kreditnih kartica. Skimmeri čitaju i snimaju podatke o kreditnoj kartici. Najčešće se koriste skimmere za kreditne kartice na bankomatima i prate ih fotoaparatom..Za nekoliko minuta, kartica se može kopirati i uzeti novac.

3. Beskrupulozni radnici u prodavnici, benzinskoj stanici, restoranu ili bilo kojem drugom mjestu koje koristite kreditnom karticom mogu pročitati detalje o kreditnoj kartici i koristiti bežičnu tehnologiju za izvršenje prevare kreditne kartice.

Shvatate da prevaranti kreditnih kartica ne mogu koristiti ukradene kartice na način koji će izložiti njihovu lokaciju ili identitet. Na primer, ne mogu da kupe robu na Amazonu i da ih otpreme u svoje domove. Stoga se postavlja vrlo važno pitanje: kako dobijaju stvarni novac od nezakonite operacije?

Većina inovativnih prevaranta kreditnih kartica uključuje nevinih stranaka u njihovom radu kako bi dobili čistu gotovinu. Oni mogu objaviti oglas za popularnu stavku na sajtu e-trgovine. Zločinac zapravo nema predmet, ali kada ga kupi nevin kupac, kriminalac se okrene i kupuje istu stavku iz online prodavnice sa kupljenim CC brojevima. On / ona zatim stavlja adresu nevinog kupca kao destinaciju za prevoz. Zatim, on čini da prodavnice šalju proizvod direktno kupcu, ali on dobije novac i može ga potrošiti na bilo koji način.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Šta možete učiniti da biste ostali sigurni od prevare sa kreditnim karticama?

Da li ste ikada platili kreditnu karticu u restoranu, prodavnici prehrambenih proizvoda, vašoj zubari, gasnoj pumpi ili drugom mestu. Sveobuhvatno je prihvatljivo da je upotreba kreditnih kartica jedna od najprikladnijih načina plaćanja. Međutim, može postojati opasnost koja svjedoči negdje svaki put kad se napravi greška kada se koristi kreditna kartica, kao što je zaboraviti da odaberete potvrdu o kreditnoj kartici nakon transakcije ili kada neodgovorne ruke drže karticu.

Evo nekoliko korisnih savjeta o tome kako da ostanu sigurni od prevare kreditnih kartica:

  • Čuvajte svoje informacije na mreži
  • Izbjegavajte davanje informacija o vašoj kreditnoj kartici
  • Pratite kreditne kartice i izvode banaka
  • Potvrdite svoju poštansku adresu sa finansijskim institucijama i poštom
  • Obuzdajte osetljive dokumente kako biste smanjili šanse da vaše informacije budu izložene mnogim očima

Najvažnije je da čuvate svoje informacije na mreži. Postoje milioni scammersa i prevaranta u Vebu koji traže besplatan novac za plijen. Ko vam daje svoje lične podatke na mreži, on je na vašem nahođenju, ali je sigurno pokušati najbolje da to izbegnete, naročito za informacije o vašoj kreditnoj kartici.

November 28, 2017