Back to Question Center
0

Semalt otkriva primjerak CTA Buttons Guideline

1 answers:

Prilikom obavljanja e-trgovine optimizacija sadržaja veb sajta za dobrovidljivost pretraživača je ključni atribut. Mnoge kompanije su uspele na mreži putem efikasne upotrebe SEO i drugih digitalnihmarketing strategije. Aspekti poput odabira sadržaja i optimizacije logotipa su važni u određivanju načina na koji će se web stranica ponašatina SERP-ima. Posle ažuriranja Google algoritma iz januara 2017. godine, činioci koji Google daje veliku težinu danas je sadržajrelevantnost, mobilnost i korisničko iskustvo - single coil sub ohm vapers.

U korisničkom iskustvu, Max Bell, menadžer za uspeh klijenta Semalt Digitalne usluge, preporučuje sledeće:

  • Web dizajn koji je estetski prema očima korisnika.
  • Jednostavnost navigacije (do glavne ideje)
  • Sadržaj koji je relevantan za namjeru ili potrebu korisnika

Prema ovim faktorima, iskustvo korištenja web stranice treba biti ključniZabrinutost prilikom razvoja web sadržaja. Kao rezultat toga, zadaci CTA stvaraju veliku potrebu za razmišljanje o tome gde treba postaviti važne dugmadi. Zana primjer, dugmad za poziv na akciju. Ovo dugme traži od posetilaca da napravi važan zadatak na web stranici kao što je kupiti, pretplatiti seili preuzimanje. Možete koristiti savjete ispod kako biste učinili postavljanje CTA lakim zadatkom:

1. Preklopnik

CTA plasman treba da se pridržava dizajna web stranice. UX trebaostaje što je moguće estetski sa CTA dugmićem..Neki dizajni mogu da favorizuju stavljanje dugmeta iznad preklopa, a drugi ispod njega. U drugomslučajevi, duga stranica uključuje CTA na vrhu i donjem dijelu stranice. Kratke web stranice imaju ograničene pozicije za pozicioniranje pozivaakciono dugme.

2. Desktop i mobilne lokacije

Prema januarskom ažuriranju, Google će posvetiti više pažnjemobilna prijatnost web stranice. Kada se radi na SEO-u, postoje određene funkcije dizajna koje uključujete na mobilni uređaj, a nena radnoj površini. Na primjer, dužina sadržaja. Prema istraživanju, mnogi korisnici na desktopu preferiraju dugme CTA dugme. UIsta studija, ljudima je lako učiniti CTA akciju na mobilnom uređaju posebno kada je CTA taster na vrhu stranice.

Prodavci rezervnih delova Servisi

3. Leva ili desna strana

U većini slučajeva (ako ne i svi), dugmad pozivi za akciju služe korisnicimakada je na pravom aspektu web stranice. Prema ostrvu vida, korisnik, recimo kupac, klikne na stranicu na kraju ili gore desnougao. Ovaj dizajn podržava osobe koje rade na razvoju mobilnog weba. Pametni telefoni imaju izvornu osobinu postavljanja menija sa leve strane, što omogućavaza postavljanje desne strane dugmeta.

Zaključak

Kada radite e-trgovinu, jedinstveni aspekti web dizajna SEO i dugmepostavljanje igra ključnu ulogu. Dobar website bi trebao biti u mogućnosti pretvoriti posjetitelja u kupca kroz ključne aspekte sajta. Kada aposjetilac klikne na vaš link, proces AIDA (Pažnja - interes - želje - akcija). Ovaj proces bi trebao da vas vodi kroz mjesta koja ste vistavite neophodne dugmadi kao što su dugmad za pozivanje na akciju. CTA dugmad mogu zauzeti vidljive lokacije unutar vaše web stranice. Ove lokacijeuključuju oblasti kao na stranici ili pravo mesto za korisnike mobilnih uređaja. Interfejs koji nisu direktni naprijed mogu uticati na gubitak vrijednostisaobraćaj, šteti vašoj SEO pokušaju. Korišćenjem ovih savjeta za postavljanje CTA, vaše konverzije mogu značajno porasti.

November 27, 2017