Back to Question Center
0

Semalt ne želim da plačeš! 4 Saveti za zaštitu vašeg sistema od Ransomware-a

1 answers:

Svet se danas suočava sa ozbiljnim ransomware-om što izaziva veliku finansijsku štetu operativnim sistemima Windows. Virus poznat pod nazivom WannaCry je povezan sa 75.000 infekcija PC-a širom svijeta. Ona žrtvama ima cilj otkupnine koristeći asimetrično šifrovanje. Napadači generišu jedinstvene ključeve koji su dostupni tek nakon rešavanja zahteva - oral - b vitality.

Vijesti o sajber bezbednosti ukazuju na to da je moguće obezbediti digitalne podatke iz ovog destruktivnog ransomware-a, ali vodeći stručnjak iz Semalt Oliver King, navodi neke korake kako bi izbegli scammere.

Prodavci rezervnih delova Servisi

1. Budite u potrazi

WanaCry, baš kao što mnogi ransomware prodiru u korisnikov sistem, kao i kroz napad "spray-n-pray" i pronalaze svoj put u računarski sistem. Mehanizam 'spray-n-pray' podrazumeva zlonamernu vezu ransomware-a u spamming e-poštama. Klik na prikazane URL adrese omogućava čekanju ransomware-a da prodre i vređa računar.

Pretnje koje predstavlja ransomware je ogromno i raste svakodnevno. Pojedinci i organizacije koje koriste internet moraju biti u potrazi..Linkovi i preuzete datoteke mogu sadržati pretnja malware kao što je WannaCry ransomware.

2. Napravite sadržaj

Backup obezbeđuje ransomware informacije na računaru. Čuvanje sadržaja na više uređaja za skladištenje može pružiti štetu informacijama od zaraznih malvera. Izbor uređaja za skladištenje koji se koristi za rezervnu kopiju mora uzeti u obzir njihovu sigurnost od napada virusa pošto je skladištenje oblaka obično ranjivo.

3. Ne plaćajte otkaz

Ransomware nije pouzdan za pregovore. Isplata otkupa hakera povećava njihovu mogućnost da ponovo napadnu ponovo, ili ne mogu objaviti podatke i nakon poravnanja plaćanja. Ransomware se može vratiti na više vrijednosti otkupa ako žrtva popusti na potražnju.

4. Instalirajte Antivirusni softver

Antivirusni softver pomaže u skeniranju malvera da obriše i očisti sistem i obezbedi je od napada iz ransomware-a. Dok plaćeni sigurnosni softver pruža zaštitu računara u realnom vremenu, probna verzija je korisna kada je u pitanju samo mehanizam za čišćenje sistema koji ima infekciju ransomware. Međutim, plaćena verzija može olakšati praćenje i uklanjanje malvera čak i bez intervencije korisnika.

Hakerska grupa poznata pod imenom Shadow Brokers objavila je informacije o ransomware-u. Prema njihovoj komunikaciji, WannaCry takođe poznat kao Wcry ili Wanna ima vezu sa eksploatacijom nulte dnevne strane Agencije za nacionalnu sigurnost. Usvojio je višejezičke sposobnosti za napad na različite materijale koji se nalaze u mnogim različitim zemljama u Španiji, Velikoj Britaniji i Njemačkoj, gdje napada javne objekte kao što su bolnice, banke i telekomunikacione baze podataka koji zahtijevaju otkup između 300 i 600 dolara. Pazite.

November 28, 2017