Back to Question Center
0

Semalt: Kako da budete sigurni da je vaš sajt siguran od napada hakera

1 answers:

Propuštanje ličnih informacija je sve veći izazov za korisnike interneta. Theinformacije uključuju nude slike poznatih ličnosti, informacije o kreditnoj kartici, vladine podatke, e-poštu i lozinke. To podrazumevasvet hakera dominirao je na internetu na svim nivoima. Novinari možda ne razumiju kako se njihovi blogovi ili web stranice mogu hakirati bezinformacije o kreditnoj kartici - commercial property fair market value. Međutim, hakeri pokušavaju pretvoriti neobjavljene sajtove u zlonamerne špijunske botove,informacije bez vašeg znanja. Štaviše, oni mogu hakirati u bazu podataka novog sajta i manipulirati ili uništavati važne podatke iubrizgavanje zlonamernih veza ili hosting servera.

Evo jednostavnih koraka koje nudi Michael Brown, Customer Success Manager Semalt Digitalne usluge, možete koristiti za držanje hakera u uvali:

Prodavci rezervnih delova Servisi
  • Pre svega ažurirajte sav svoj softver. Vlasnik sajta mora osigurati bilo koji deosoftver koji oni koriste je ažuriran, bez obzira na to da li su njihovi veb sajtovi napravljeni od ogrebotine ili izgradnjom DIY web lokacije na trećoj straniplatforma na ključ. Dobavljači CMS-a kao što su Joomla i WordPress uvek rade na oslobađanju redovnih ispravki i zakrpe, što smanjuje softverosjetljiv na hacks. Zato, obezbedite da instalirate ispravke i pokrenete najnoviju verziju koja podržava vašu veb lokaciju stalno
  • Drugo, kreirajte slojeve sigurnosti oko vaših web stranica..Baš kao što trčišantivirus pre nego što pregledate veb na računaru, morate imati sigurnosni sistem koji služi kao prva defanzivna taktika vašeg sajtaprotiv napada. Na primjer, Web Application Firewall je važan odbrambeni alat. Namijenjen je inspekciji saobraćaja i razbijanja bilo kogzlonamerni zahtev i time obezbeđuju zaštitu od napada brutalne sile SPAM, SQL injekcije i Cross Site Scripting-a.
  • Treće, pređite na Hyper Text Transfer Secure (HTTP). HTTP jeprotokol sigurne komunikacije koji se koristi pri prenosu osjetljivog sadržaja između web servera i web stranice. Protokol dodaje SSL(Secure Sockets Layer) i TLS (Transport Layer Security) do HTTP-a sajta i time obezbeđuju sopstvene podatke i korisnike od napada hakera.
  • Zatim, koristite jake lozinke i redovno ih menjate. Postoji povećanjenapadača brutalne sile koji pravilno pogađaju korisnička imena i kombinacije lozinki. Korišćenje jakih lozinki je na taj način efikasan načinograničavanja rečnika napada i brutalne sile. Pored toga, jake lozinke su neophodne za admin, bazu podataka i web server.
  • Na kraju, učiniti admin direktorijima teško uočiti. Hakeri imaju pristupinformacije o web lokaciji koristeći izvorne i invading admin direktorije. Oni mogu koristiti skripte, koji skeniraju sve direktorije na webuserver za izdavanje termina kao što su 'login' ili 'admin' i kompromituje sigurnost vašeg sajta unosom u te fascikle. Stoga, osigurajteizaberite neškodljive nazive fascikli admin-a, koji poznaju samo vaši timovi za razvijanje da bi smanjili potencijalne povrede
Prodavci rezervnih delova Servisi

U zaključku, u svijetu sigurnosti na mreži, svaka web stranica može biti hakirana. Uspešnonapadi su štetni po vlasničkim podacima, pored kompromisnih informacija korisnika. Štaviše, napadi mogu da izazovu Google i drugepretraživači na crnoj listi vašeg veba kako bi izbjegli širenje zlonamernih informacija na webu. Uvek ostati na strani opreza.Izvršite najmanje tri osnovne korake navedene u ovom članku kako biste izbjegli ciljanje hakera.

November 28, 2017