Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert: Darodar referalni promet u Google Analytics Stats

1 answers:

U decembru 2013. godine nova fantomska veb lokacija koja se identificira kao Darodar porasla je na iritaciju web programera širom interneta. Mnogi programeri su pronašli ovaj bot u svojim izveštajima Google analitike pod podsekcijom referentnog saobraćaja. Pojavljujući se tamo, to utječe na podatke GA-a, jer to čini kao da je vaša web stranica dobila povećanje prometa - servicio web hosting chile. To nije jedini problem koji predstavlja Darodar. Shvatanje da sumnjiva veb stranica ometa vaše podatke jednako je uznemirujuća.

Sohail Sadiq, vodeći stručnjak iz Semalt , ovdje pruža neku korisnu praksu u tom pogledu.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Kako Darodar zbunjuje statistiku svog web sajta

Saobraćajni referent Darodara koji vidite u vašoj web analitici nije pravi promet. Njihov popisivač samo pogodi vašu web lokaciju kada prikuplja web podatke (njihovi razlozi za prikupljanje veb podataka pozivaju na sumnju). Darodarske smetnje negativno utiču na statistiku angažovanja i konverzije vašeg sajta. To je zato što doprinosi stvaranju lažnih statističkih podataka o ukupnim posjetama, stopici odjeće, stranicama posjete i stopama konverzije.

Postoji nekoliko poteškoća u bavljenju sa Darodar crawler-om. Mnogi webmasteri su bili razbesnuti od strane sajta i objavili svoje izlaze na mreži. Jedna od pogođenih pojedinaca je objavila CEASE i DESIST obaveštenje da su ponudili lokaciju u pokušaju da ih spreče da puzaju na njihovoj lokaciji.

Bes među pogođenim web korisnicima je razumljiv, s obzirom na to da postoje različiti konkretni razlozi za sumnju na aktivnosti Darodara. Prvo, domen je registrovan samo godinu dana - minimalno vrijeme za registraciju..Mnogi lažni sajtovi pokazuju ovu karakteristiku. Drugo, na sajtu Darodar nedostaje sigurna SSL veza. I treće, sajt navodi prodaju usluge koja je već besplatna na internetu; pružanje web analitike za preduzeća.

Dakle, kako možete blokirati Darodara?

Možete kreirati prilagođeni prikaz da biste uklonili podmukle podatke Darodara pajpera iz GA izveštaja. Druga metoda podrazumijeva kreiranje naprednog segmenta. Ovo su dva najčešća načina rada sa Darodar-om, ali web programeri su došli do različitih rješenja za isto.

Neki koriste bijelu listu Robots.txt kada osećaju da bots uzimaju značajnu količinu svojih serverskih resursa. Mnogi botovi poštuju direktive robot.txts. Jedina zabrinutost ove metode je da se morate zapamtiti da uključite sve svoje važne gajbe u svoj bijeli list.

Možete koristiti i zaštitni zid da biste zadržali botove koji ne poštuju direktive robots.txt. Ovaj metod može drastično smanjiti količinu dostupnih i korišćenih sredstava od strane neželjenih pošta, uključujući Darodar.

Ostali programeri sugerišu blokiranje Darodarovog referrer prometa kroz .htaccess datoteku i daju jednostavan razlog za to. Razlog bi mogao biti jasan kao da se "Darodar.com treba izbjeći jer postoji puno sumnje u njihov razlog za sakupljanje podataka na webu."

Veb je i dalje puna žalbi protiv Darodara, ali zbog loše štampe, reputacija sajta se brzo smanjuje. Verovatno je da vlasnici sajta ili menadžeri na kraju menjaju svoj popisivač. Ali za sada, trebali biste učiniti sve što je moguće da biste sprečili Darodar da se zbuni uvid u Google analitiku.

November 29, 2017