Back to Question Center
0

Semalt Islamabad ekspert objašnjava kako pretraživači rade

1 answers:

pretraživač vrši različite funkcije, kao što su pajkanje web lokacija, izgradnja indeksa i pružanje korisnicima listu popularnih web stranica po njihovim pretraživanjima i ključnim riječima. Svaka stanica je jedinstveni dokument (pdf, web stranica, jpg, png ili drugi), a pretraživači pretražuju cijelu web stranicu pomoću ovog dokumenta. Oni postavljaju punu stopu i određuju kvalitet linkova različitih web stranica. Dve osnovne funkcije pretraživača su:

Sohail Sadiq, vrhunski stručnjak iz Semalt Digital Services, ovdje deli neke korisne savjete u vezi s tim.

1. Indeksiranje i pajkanje web lokacija: pretraživači dnevno pretraže milione veb dokumenata, stranica, vijesti, video zapise, datoteke i medije - lake monitoring equipment.

2. Pružanje tačnih odgovora: pretraživači takođe pružaju odgovor na korisničke upite u obliku liste i relevantnih stranica koje preuzmu i ocjenjuju za relevantnost.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Kako pretraživači određuju popularnost i relevantnost?

Za Google, Bing, Yahoo i druge pretraživače, važnost znači pronaći prave ključne reči i fraze. Bilo je nekih trenutaka kada su pretraživači pružili ograničene podatke. A sada su pametni i iskusni inženjeri osmislili načine za efikasno usklađivanje rezultata sa upitima korisnika. Stotine hiljada faktora sada utiču na relevantnost, a pretraživači pretpostavljaju da najpoznatije web stranice sadrže najrelevantnije i tačne podatke. Ova pretpostavka se pokazala uspešnom u pogledu zadovoljstva korisnika sa Google-om, Bing-om i Yahoo-om. Pretraživači koriste specifične algoritme za rangiranje različitih web stranica, a ovi algoritmi sadrže stotine do hiljada varijabli..U oblasti marketinga, stručnjaci upućuju na algoritme kao rangirajuće faktore.

Kako možemo postići uspeh?

Sofisticirani algoritmi pretraživača izgledaju neprobojni, ali motori pružaju malo informacija o postizanju željenih rezultata ili redovnom prikupljanju kvalitetnog saobraćaja. Najčešće, pretraživači nam pružaju informacije o SEO-u i kako optimizirati vašu web lokaciju.

Google i ostali pretraživači preporučuju sledbenike za bolje rangiranje:

1. Pravite stranice prvenstveno za vaše posjetitelje, a ne za pretraživače. Ne bi trebalo da prevarite korisnike i izbegavate prikazivanje pogrešnog sadržaja za bolje rangiranje pretraživača .

2. Razvijte svoju web stranicu jasnom hijerarhijom i kvalitetnim tekstualnim vezama. Sve stranice trebaju biti čitljive i dostupne za najmanje jednu statičku tekstualnu vezu.

3. Trebali biste kreirati, informativno i korisno web-mjesto i napisati članke koji pravilno opisuju vaše proizvode i usluge .

4. Trebali biste koristiti odgovarajuće ključne reči i fraze kako biste razvili ljudske i deskriptivne URL adrese. Od suštinskog je značaja da se obezbedi pojedinačna verzija jednog URL-a tako da korisnici nisu usmereni na 301 stranicu zbog duplikata sadržaja.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Bez bojazni

Pored ovih saveta i savjeta, prodavci pretraživača otkrili su načine kako izvući podatke na osnovu njihovih rangiranja stranica. Sada prodavci i SEO-ovi koriste specifične šifre i podatke kako bi svojim sajtovima i blogu postigli bolje pozicioniranje u rezultatima pretraživača . Iznenađujuće, pretraživači podržavaju različite napore i pružaju korisne savjete svojim korisnicima. Čak i predstavnici pretraživača pomažu webmastrima i blogerima učestvujući u postovima u blogovima, forumima i grupnim diskusijama.

November 29, 2017