Back to Question Center
0

Semalt Insight o proceni sadržaja marketinga

1 answers:

Tržišne strategije su uvek potrebne. Koliko puta smo čuli "SEO je mrtav?" Hiljadu puta. Međutim, razvoj SEO-a nije završen, i dalje se pretvara u nešto drugačije.

Trenutno, SEO je nedeljno povezan sa marketingom sadržaja. Ako to radite ispravno, ovo bi trebalo da bude slučaj. Content marketing je uspeo da izgradi svoj brend kao jedan od važnih u web marketingu - fiche de paie 2013 en ligne. Ako možete da podignete svoj marketinški sadržaj sa prilagođenim, relevantnim i vrednim materijalima, onda ćete dobiti nagrade u vidu povećanog saobraćaja, vrednosti marke i, konačno, ogromnih povrata ulaganja.

Nik Chaykovskiy, menadžer za uspeh klijenta Semalt , objašnjava kako najbolje iskoristiti strategiju marketinga sadržaja za vaše poslovanje.

Kako utvrditi da li koristite prednosti?

Na kraju, veliki uticaji i povećani saobraćaj rezultiraju poboljšanim stopama konverzacije publike, što dovodi do značajnih profitnih margina..To je krajnji cilj. To je ono što ga čini vrednim.

Ali kada se fokusiramo izvan parametara površine, faktori koji su stvarno neophodni možda se ne uzimaju u obzir. Drugim rečima, kako možete da procenite svoj marketing sadržaja i da je povezan sa njim vraća se na investicije?

Pojednostavljivanje metrika

Kada merite kontinentni marketing ROI, morate se zapitati šta su vaši poslovni ciljevi i šta očekujete da ostvarite kroz kampanju. Vaš odgovor na ovo će informisati metrike na koje obratite pažnju. Neke od ovih informacija može biti lako snimiti; druge informacije mogu biti komplikovane i pružiti sveobuhvatan uvid u performanse sadržaja.

Što se tiče marketinga sadržaja, evo neke od metrika koje biste trebali razmotriti:

  • Troškovi proizvodnje Fotografije

Budite zainteresovani za implikacije troškova marketinga na vaše poslovanje.

  • Troškovi distribucije Fotografije

Pratite šta trošite prilikom širenja sadržaja.

  • Povećan prihod Fotografije

Povećanje profita predstavlja osnovu na osnovu koga procenjujete održivost vaše marketinške intervencije.

  • Dubina pomeranja i vreme provedeno na web stranici Fotografije

Određivanje ova dva parametra daje uvid u to da li vaša publika čita vaš sadržaj.

Kako će se koštati poređenje sa Google Adwords?

Morate biti u mogućnosti da opravdate kapital koji ulažete u marketing sadržaja tako što ćete uzeti u obzir troškove oglašavanja učinjene preko Google Adwords-a.

Uz to, imajte na umu da sadržaj treba da bude popunjen ključnim riječima koje donose najveći broj potencijalnih potencijala.

Korelacija između vremena kupovine i prvog kontakta

Određivanje koliko dugo potencijalni klijenti uzimaju za kupovinu od trenutka kada vide vaš sadržaj daje uvid u efikasnost marketing strategije.

Virusni potencijal

Utvrđivanjem ovoga pomaže da imate uvid u koji materijal najbolje prodaje društvene medije.

Stepen interakcije publike

Trebali biste razmotriti broj akcija, tweetova, klikova i preuzimanja jer prikazuju uspjeh vaših marketinških intervencija.

Čitanje vremena

Trebali biste pratiti period koji je vaša publika provela čitajući određeni materijal.

Stopa lojalnosti

Određivanje koji sadržaj privlači povratnu publiku govori obim o vašim marketinškim strategijama.

Dugotrajnost sadržaja

Trebalo bi utvrditi rok trajanja vašeg materijala putem pretplata, pogleda i komentara.

I, naravno, uzimajte u obzir angažovanje publike i društvene dionice kao tipične društvene medije. Navedene metrike su od vitalnog značaja za određivanje prometa, zujanja i uticaja sadržaja.

November 28, 2017