Back to Question Center
0

Semalt Fornisce Istruzioni Su Come Ocena: Prijavi kao neprikladno Negative

1 answers:

Dobijanje jedne ili dvije loše recenzije ne bi trebalo da speluje propast za vaše poslovanje. Međutim, kako se nosite s njom može napraviti veliku razliku - učinite to bezbrižno, i postaje problem koji ne nestaje. Ako pokrećete veliko preduzeće, naravno, dobićete prilično loše ocene i neće vam mnogo nanositi, ali teško ako imate malo preduzeće. To bi moglo oštetiti vašu reputaciju.

Sa desetak sajtova za pregled koji korisnicima omogućavaju da daju svoja dva centa, nije iznenađujuće što neke loše recenzije pronađu svoj put na Googleovoj prvoj stranici - cursos fotograficos nikon camera. Da biste saznali šta je rečeno o vašem poslu na Yelp-u, TripAdvisor, FourSquare i druge stranice pregleda koriste Google Alert da biste dobili obaveštenja o svim pominjanjima. Društvena upozorenja takođe vas drže u petlji u vezi sa objavama u društvenim medijima. Radi kao Google Alert.

Evo šest korisnih savjeta, koje je dao Oliver King, Semalt Menadžer Success Customer, koji se bave lošim pregledima kupaca.

1. Ne zanemarite problem

Iako jedini loš pregled ne bi trebalo da bude razlog za zabrinutost, ako loši pregledi drže u pilingu bez odgovora sa vaše strane, ovo je vrlo loša praksa. Potencijalni klijenti koji prolaze kroz vaš profil ne mogu vam pomoći da se pitate da li stvarno imate interes za srce ili ako ste tek nakon novca. Dobro je ako mogu čuti obe strane priče - od nezadovoljnih kupaca i vaših. Naravno, postoje izuzetni slučajevi u kojima možete da ignorišete recenziju kao kada jedna osoba nastavlja da objavljuje loše kritike ili kada je očigledno da osoba koja piše pregled nije u dobrom stanju.

2. Ponudite rešenje

Jednostavno oprostite ponekad možete popraviti situaciju. Svejedno, ustvari trebate učiniti nešto kako biste izbjegli ponavljanje istog..Na ovaj način pretvorite potencijalnu krizu u pobedničku strategiju. Jedite poniznu pitu i izvinite se. Ukoliko je klijent nepopustljiv, u tom slučaju pokušajte da pronađete individualni pristup njemu ili njoj. Ako vas klijenti slusaju, ponudite popust ili dajte poklon u dobroj veri.

3. Saznajte iz iskustva

Jedan od najzahtevnijih i dugotrajnih zadataka sa kojima se suočavate kao jedini preduzetnik je istraživanje tržišta. Sretno za vas, pregledi klijenata su blagoslov prikrivanja. Oni obavljaju pola posla za vas. Dobar pregled pokazuje da ste na putu. Negativan ukazuje na ono što je potreban ton poboljšan. Na primer, vaša pošiljka traje godine da bi došla do klijenta, pa bi trebalo razmisliti o radu sa drugom brodarskom kompanijom.

4. Ne ulazite u argumente

Ovo je greška koju ne možete sebi priuštiti. Ulaženje u argumente ne rešava problem. Umjesto toga, zagreva vatru i daje negativnu sliku vašem brendu.

5. Nikad ne kupujte dobre komentare

Po nominalnoj vrednosti, plaćanje dobrih recenzija može izgledati kao dobra ideja. Međutim, nemojte se baviti takvim postupcima. Kako će se svet reagovati kada otkriju da koristite taktiku ispod nje? To bi bio kraj vašeg posla.

6. Upoznajte se sa sistemom

Upoznajte kako funkcionišu Yelp, TripAdvisor i drugi sajt pregleda. Oni mogu ponuditi mogućnost uklanjanja loših kriterija ako postoji dobar razlog za to. Rukovanje lošim pregledima uvek vas stavlja na lice, ali ako ga nosite kao profesionalac, onda će vaš brend nastaviti da raste.

November 28, 2017