Back to Question Center
0

Semalt Expert upoznaje kako blokirati Spam Spamera za manje od 10 minuta

1 answers:

Brza pretraga za spam block referrer će vratiti više od 500.000 rezultata. Postao je veliki problem, a webmasteri su zabrinuti zbog svog Google Analytics naloga. Različiti ljudi objavili su postove, tutorijale i vodiče o tome kako blokirati referrer spam, ali vam definitivno trebaju tehnička sredstva za poboljšanje ukupnog ranga vašeg sajta u rezultatima pretraživača - servidor pe.

Ako ne znate kugu koju zovemo kao referentnu neželjenu poštu, Frank Abagnale, vrhunski stručnjak Semalt , uvjerava da je ovo spam od duha koji ne posjećuje vašu web stranicu, ali je uvijek vidljiv na računu Google analitike u obliku pogodaka.

Spam za upućivanje je dizajniran da ometa vašu Google Analytics nalog i predstavlja se referalni link sa sajta sa nečim što se zove spambote. Buttons-for-website, free-social-buttons.xyz i darodar.com su neki od glavnih prestupnika. Svi ovi domeni će se pojaviti u vašim izveštajima Google analitike i nadati se da ćete posetiti njihove affiliate veze.

Postoje dva glavna razloga zašto je upućivanje spama veliki problem. Prije svega, sumnjivi su, a hitovi prelaze podatke Google analitike. Web stranice Monster, kao što su gospodin Porter i BBC, ne mogu biti zarobljene nepoželjnim spamom jer svakodnevno dobijaju brojne posetioce..Nasuprot tome, web stranice i blogovi koji su relativno novi mogu da dobiju četrdeset do pedeset sesija svakog dana. To je ogroman uticaj na marketinšku analizu i može u velikoj mjeri ugroziti kvalitet saobraćaja vašeg pokretanja. Druga je da će posete sa spamom upiti servere i resurse na stvari o kojima čak i ne znate. Najvažnije, nikada nećete znati da li je spam referrala zapravo prisutan na vašem Google Analytics nalogu, jer se njihovi hitovi uvek snimaju kao normalni.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Kako blokirati referentnu neželjenu poštu u Google analitici:

Možete jednostavno blokirati spam referrala na svom Google Analytics nalogu pomoću ovih jednostavnih koraka.

Korak # 1 - Pređite na odjeljak Admin> Filtri na kontrolnoj tabli Google analitike i dodajte novi filter. Ne zaboravite da nazovete svoj filter kao darodar.com.

Korak # 2 - Izaberite unapred definisano ime samo kada je sumnjiv veb sajt već bio dodan u filter. Predlažemo vam da podesite ime domena zajedno sa poddomenima u jednom filteru.

Korak # 3 - Ne zaboravite da sačuvate postavke pre nego što zatvorite prozor. Možete ponoviti proces za svaki novi domen ili poddomene.

Morate imati na umu da ako primjenite različite segmente u svoje izvještaje, oni neće uključiti referentnu neželjenu poštu i morate ga dodati pojedinačno. Koristite opciju segmenta samo kada želite ukloniti većinu spamera upućivanja sa web stranice velikog formata. Od sada nije dostupno nikakvo rešenje sa 100% tačnim rezultatima, pošto većina metoda garantuje blokadu samo 99% nepoželjnih spam poruka. Ako ova rešenja ne funkcionišu za vas, bolje je da uredite vaš .htaccess datoteku ili potražite drugo rešenje na društvenim medijima.

November 29, 2017