Back to Question Center
0

Semalt Expert otkriva trikove kako bi vas zaštitio od Internet prevara

1 answers:

Morate biti upoznati sa terminima internet prevare i prevara, zar ne? Dva se koriste naizmenično i zapravo se odnose na istu stvar. Prevara se uobičajeno odnosi na šemu koja je izmišljena da omalovažavaju ljude koji se ne zatekaju svojim novcem često obećavajući stvar koja se nikada ne ostvaruje kada novac menja ruke. Kao što sugeriše, internetske prevare su usmerene na web surfere

Menadžer Success Manager Semalt , Lisa Mitchell, objašnjava pitanja online prevare kako bi ostala sigurna od toga.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Ko je u opasnosti?

Svako ko koristi online uslugu u bilo kom trenutku i bilo gde u svetu je podložan. Nije bitno da provjeravate poruke na vremenskoj liniji društvenih medija, e-poštu ili ćaskanje na sajtu za upoznavanje - como cadastrar o cpf online. Od svog dolaska, internet je pomogao milionima gledati filmove, vijesti, čitati blogove, raditi od kuće i još mnogo toga. Nažalost, slučajevi sajber kriminala su povećani.

Kako to radi

U 2017. godini, broj slučajeva sajber kriminala je bio 155% veći nego prošle godine (2016. godine). Ovo nije dobro. Kako je to čak dozvoljeno? Sigurno, do sada bismo trebali biti svjesni svih korištenih prevara, zar ne? Pa, loši momci su pametni. Svakog dana dolaze do novih načina sjećenja gdje se nisu setili.

Uzmi primer Nigeria 419 prevara..Obično počinje sa e-poštom ili porukom koju je poslala dama u nevolji. Lagala bi da bude naslednica, državni službenik ili poslovna dama iz Nigerije ili Sijera Leonea. Sada je mamac: dama bi želela da joj pomogneš da joj uze novac od lokalne banke. Kako? Slanjem neke plate s kojom plaća naknadu za bračnu obradu. Šta dobijate zauzvrat? Veliki deo novca. Ovo se nikada ne dešava. Kada pošaljete novac, gospođa nestaje na tankom vazduhu. U drugim slučajevima, oni mogu zahtevati vaše podatke o banci uz zahtev da žele da pošalju novac na vaš račun. Ne radi to. Vaš bankovni račun će biti ugrožen. Koliko god da je posao previše dobar da bi bio istinit, neki ljudi bacaju oprez na vetar i igraju zajedno.

Lažna prevara

Ovo je verovatno najčešća vrsta prevare tamo. U ovom slučaju, dobijate e-poštu sa zvaničnom poštom iz vaše banke ili uslugu plaćanja putem Interneta kao što je Paypal. Oni tvrde da je vaš nalog potrebno ažurirati. Ovde će vas tražiti da kliknete na vezu ili da date svoje podatke tako da ih ažuriraju za vas. Lažna lažiranja se koriste za krađu ličnih i finansijskih podataka.

Izvedite ovu analogiju: ako vam je neko ukrao svoju kreditnu karticu iz svoje tašne, brzo bi pozvao banku da ih obavesti. Nažalost, sajber kriminal je složen i ne tako jednostavan. Svejedno, možete se zaštititi od svega ovoga, upoznajući se sa svim vrstama online prevara. To će vam pružiti mir, vaše lične informacije će ostati sigurne, i niko neće dodirnuti vaš novac bez vašeg ovlašćenja. Nemojte biti prevareni na mreži. Uživajte u udobnosti interneta bezbrižno

November 28, 2017