Back to Question Center
0

Semalt Expert određuje kako da oslobodite svoj Mac od virusa

1 answers:

Ako dođe do problema sa sopstvenim Mac-om ili se brinite da može imati malver,ovaj post pomaže pojedincima da ga uklanjaju besplatno ili jeftino. Što je još važnije, postoje mjere kako bi se osiguralo da se to više ne ponovi.Malo je verovatno da je jedan zaraženi Mac - web sitesi backlink. Međutim, šanse da se prenose na računar su dosta visoke. Ne ide da kažeda nema malware programa dizajniranih za Macove. Samo su ciljani korisnici oni koji koriste računar zbog svog bogatstva.

Popularnost Maca poslednjih godina pomerila je fokus zlonamernih ljudisa ciljevima na leđima koji se povećavaju svaki dan. U ovom članku, Julia Vashneva, vodeći stručnjak iz Semalt ,fokusira se na malver i viruse koji utiču na Macove.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Što je Malware?

Malware se razlikuje od zlonamernog softvera kao što je virus. Razlog jeda ne ulazi u računar bez znanja korisnika. U većini slučajeva, prikriven je kao legitimni softver koji tako prevarakorisnik. Može biti u obliku reklama ili e-pošte, koji može uveriti korisnika da instalira određeni program. Od tada se okupljaprivatne informacije sa računara.

Problem sa Mac malverom je da je potreban sam oblik stvarineko želi da koristi protiv problema kao što je softver protiv malvera. Hakeri preuzmu legitimne veb stranice i preusmjeravaju posjetiteljadrugu lokaciju na kojoj se pretvaraju da skeniraju i pronađu malver na Mac-u. Pored toga, daje i predlog softvera, što je amalware sam po sebi. Pretendujući da skenira i popravi probleme, može zatražiti da naplati naknadu.

Uklanjanje malwarea Mac besplatno

Uklanjanje softvera Mac ili zlonamjerni softver ne zahtijeva od vlasnika ikada da trošidime. Korisnicima se savetuje da ne unose svoje podatke o kreditnoj kartici u bilo koji program ili web lokaciju tvrdeći da imaju rješenjena računarski problem.

Pri tome, ako poziv od osobe koja tvrdi da je pronašla zlonamjerneprošlo je softver na računaru, to je varijacija na temu i bilo bi najbolje da odmah prekinete poziv..

Prodavci rezervnih delova Servisi

Evo stvari koje treba učiniti kada određeni veb sajt popije upozorenje tvrdeći da je pronašao zlonamerni softver:

1. Izaći iz pretraživača.

2. Uđite u folder Folder preuzimanja i prevucite sve neželjene instalacijske datoteke u korpu za otpatke.

3. Prazni smeće.

Ako je neko pogrešno instalirao zlonamjerni softver, sledeći koraci trebaju pomoći:

1. Pritisnite "Command + Shift + U" da biste otvorili fasciklu Utility.

2. Otvorite Monitor aktivnosti i izaberite sve pokrenute procese.

3. Pronađite naziv aplikacije na spisku i kliknite na "Quit Process".

4. U fascikli Applications, pronađite detalje aplikacije i prevucite je u smetlište i ispraznite je.

Zaštita Mac od malvera

Do sada, Mac je besplatan od svih zlonamernih programa, a logično je samo što bi neko želiokako bi se to sprečilo. Saveti ispod će zaštititi Mac od budućeg zlonamjernog softvera.

  • Čuvaj Mac u svakom trenutku.
  • Uključite automatske ispravke
  • Koristite samo aplikacije od pouzdanih programera
  • Instalirajte Mac antivirusni softver.
November 28, 2017