Back to Question Center
0

Semalt Expert: 10 osjetljivih Cyber ​​Security Reality

1 answers:

Sektor sajber bezbednosti napreduje sa više stručnjaka koji se pridružuju industriji.Shodno tome, sve više i više zlonamernog softvera je dizajniran i skoro 230.000 novih malvera se pokreće svakodnevno.Procjenjuje se da se godišnje ulaže 100 milijardi dolara za rješavanje sajber kriminala.

Dok god koristite Internet, vi ste skloni cyber napadima. Sljedećeideje Nik Chaykovskog, Semalt Senior menadžer uspeha za kupce, prikazuje koliko je opasno za pretraživača da radi bez efektivne zaštite - primer servidor web en chile.

1. Najopasniji sajber napadači na globalnom nivou

FBI ima listu najtraženijih 19 internet kriminala za koje su odgovornigubitak web korisnika u rasponu od 350 do 100 miliona dolara. U ovom trenutku, subjekti JABBERZEUS su najtraženiji od strane FBI-a.

2. Najtraženiji kompjuterski virus u istoriji

MyDoom se smatra najtraženijim na svetu u istoriji sajberasigurnost. Aproksimirano je da je virus do sada rezultirao štetom od 38,5 milijardi dolara.

3. Poželjni cilj napada socijalnih medija

Do danas je više od 1,6 milijardi korisnika socijalnih medija na globalnom nivouhaker je poželjna meta. Korisnici koji provode značajno vrijeme na društvenim mrežama vjerovatno će postati žrtve ovih napada.

4. 99% računara ima opasnost od eksploatacije

Preko 99% računara ima programe kao što su Adobe Reader, Oracle Java i AdobeFlash instaliran na svojim operativnim sistemima. Prisustvo ovog softvera predstavlja kanal na koji se napadači mogu optimizirati za pristuptvoj gadžet..

5. Internet kriminalci su želeli pristup uticaju na žrtve

Žrtve sajber napada lako se manipulišu jer ljudi čine najslabiji linku vezi sa sajber bezbednošću. Kao takav, socijalni inženjering se odnosi na pristup osiguranja da osobe otkrivaju poverljive manipulacijepsihološki.

6. Sigurnosno upozorenje: unutrašnji poslovi

U većini slučajeva, otprilike 59 procenata radnika krade podatke o organizaciji kada oniotpušteni ili kada podnesu ostavku. Ostala insercijalna prisila za zaštitu obuhvataju zlonamerne insajdere, nebrigljive insajdere i eksploatiše insajdere.

7. Vaša vlada povećava vašu ranjivost

Činjenica je da vlade na globalnom nivou dizajniraju malver sa namjeromkoristeći ga kao digitalno oružje. Malware pronalazi svoj put do privatne organizacije i personalnih računara što rezultira poboljšanim razvojemkriminalnog zlonamjernog softvera.

8. Postoji trenutna mapa koja prikazuje napadače u akciji

Sjedinjene Države su poželjna meta za sajber kriminalce. Na primjer,Mreža Ministarstva odbrane SAD-a pretrpela je više od 100 miliona dolara štete kao posledica napada izvršenog od strane kineskog kriminala.

9. Kibernetski kriminal je ozbiljan izazov za svet

68% novca izgubljenih kao posledica Internet napada smatralo se nepovratnim.Cyber-kriminal nije samo intenzivan, već rezultira i drugim izazovima za kompanije širom sveta.

10. Hacktivizam je primarna inspiracija koja katalizira sajber napade

Hacktivizam iznosi preko 50 procenata svih sajber napada na globalnom nivou. Termin jepredstavljanje disidentskih aplikacija računara sa ciljem poboljšanja političke agende.

Zaključak

Uvijek zapamtite da ne smijete potcijeniti internet kriminalce. Dakle, bez zaštiteje efikasna, nikakva prijetnja nije previše minimalna. Bez obzira na veličinu prijetnje sajber bezbednosti, treba uspostaviti odgovarajuće mereda sprečite bilo kakav napad sa kojim možete da se suočite.

November 28, 2017