Back to Question Center
0

Savjeti iz Semalt: Kako se zaštititi od štetočine Trojan Locky

1 answers:

Tokom protekle nedjelje, neprijateljski ucitelj trojanca Locky je utjecao na kompjutere globalno. Izveštaji o medijima ukazuju na to da u većini slučajeva virus koristi makroe prisutne u dokumentu Microsoft Office kao kanal da pronađe put do mreže. Virus radi šifrovanjem svih podataka na zaraženom računaru - ???? ???????? 205/55r16. Na primer, kada primaoc otvori datoteku, na primer, ima falsifikovanu fakturu, Locky kodira sve podatke sačuvane na računaru. Zatim se od korisnika zatraži da plati određeni iznos novca kao otkup, kako bi se omogućio dešifrovanje podataka. Zahtev se pojavljuje kao pismo ucjene na ekranu.

Menadžer Success Manager Semalt , Ivan Konovalov, objašnjava kako se zaštititi od ucjene trojanca Lockyja.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Besplatna nadogradnja programa Retarus E-Mail Security garantuje optimalnu sigurnost

Do sada nije dostupan softver na tržištu koji može pružiti konačnu zaštitu od takvih virusnih napada. Retarus Email Security se smatra jednim od usluga koje mogu ponuditi značajne poželjne nivoe sigurnosti kombinovanjem različitih skenera, kao i phishing filtera i inteligentnog spema.

Za optimizaciju sigurnosti protiv virusa trojanca, korisnicima koji koriste Retarus E-Mail Security biće dozvoljeno da unaprede bezbednosne funkcije besplatno u određenom vremenskom periodu.

Budite pažljivi na podacima sa ugrađenim makro kodom

Bez obzira na efikasnost antivirusnog softvera, korisnici moraju ostati budni..Da biste bili sigurni da ste sigurni od napada Locky-a, morate osigurati da se automatsko izvršavanje makro kodova u kancelarijskim aplikacijama deaktivira. Takodje, oni treba da budu oprezni kada pokreću makre.

Potrebno je previše pažnje

Korisnici bi trebalo da se pridržavaju sledećeg:

    Oni bi trebali otvoriti e-mail prilog samo iz izvora koji su vjerodostojni. Trebali biste biti u mogućnosti prepoznati pošiljaoca ili postupak koji je detaljno opisan u e-mailu. Prilikom otvaranja formata datoteke kao što su .xls, .exe, .doc i .docxm pošto je ovaj virus najviše pogođen. Poželjno sporo reagovanje računara, povećani nivoi angažovanja čvrstog diska u odsustvu očiglednog razloga mogu biti jasan pokazatelj da Locky enkripcija polako počinje da se formira. Odvojite računar od izvora napajanja i mreže odjednom, sa ciljem čuvanja podataka.
    Prodavci rezervnih delova Servisi
    Obezbedite rezervnu kopiju vaših podataka na redovnoj osnovi kako biste osigurali da ako je određeni dio informacija uticao, može se lako vratiti sa malim rizikom od gubitka podataka. Takođe je važno kada rezervišete svoje podatke da budete svesni da Locky ima sposobnost da zaraze spoljašnje uređaje za skladištenje podataka. Pobrinite se da ažurirate operativni sistem na najnoviju verziju. Instalirajte sve najnovije nadogradnje na svoj Internet pretraživač, kancelarijske aplikacije i operativni sistem. Locky pronalazi svoj put do vašeg kompjutera putem kanala koji su rezultat bezbednosnih praznina u softveru. Osigurajte da svi vaši sistemi imaju efikasne skenerove virusa. Takođe je važno osigurati nadogradnju ovih antivirusnih aplikacija često, sa ciljem da osiguraju da mogu prepoznati ažurirani malware i postupiti u skladu s tim.

Vaša regionalna stalna osoba Retarus može vam dati više informacija u vezi sa nadogradnjom nadogradnje virusa bez naknade za Retarus E-Mail Security.

November 28, 2017