Back to Question Center
0

Pitajte Semalt: Šta je najlakši način da se oslobodi spam upućivanja?

1 answers:

Nakon instalacije Google analitike, ako primetite da je vaš saobraćaj povećan slučajno, to je znak da vaša veb lokacija prima lažne stavove i trebalo bi preduzeti mjere kako biste ih se što prije otklonili.

Artem Abgarian, viši menadžer uspeha za kupce Semalt , upozorava da na žalost, ne postoji način da se trajno ukloni neželjena pošta iz Google analitike. Međutim, možete minimizirati rizik prihvatanjem više načina.

Špijunski botovi i njihova upotreba

Jedan od glavnih razloga zbog kojih dobijamo spam referale su spam botovi. Hakeri ih dizajniraju na više načina i pokušavaju da angažuju veliki broj ljudi u hakiranju svojih veb lokacija. Oni šalju angažovane veze sa vašim prijemnom poštom i pretvaraju se da mogu da generišu veliki promet - 1gbps unmetered bandwidth hosting. Kada kliknete na te veze, videćete da vaša stranica dobija puno saobraćaja, ali taj saobraćaj nema nikakve veze sa stvarnošću. Hakeri zapravo koriste spam botove da vas prevare.

Vrste upućenih spamova

Bots za spam koriste razne metode za stvaranje nepoželjnih spamova: pomoću referalnih referata i upućivanja popisa. Google analitika ne može da proceni ili sudi šta je upućivanje upućivača i šta je referenca duha. Referenci duhova se pojavljuju kada je vaš Google Analytics pogođen lažnim ili nepoznatim saobraćajem, dok se upućivanje pajkula javlja kada vaša stranica prima veliki broj prikaza iz nepoznatih izvora. Morate ukloniti bote jer morate smanjiti opterećenje na svojim serverima i vašim web stranicama. Takođe je važno dobiti precizne podatke iz Google analitike za zdravlje vašeg sajta..

Glavne domene neželjene pošte

Ne bi bilo pogrešno reći da postoje brojne spam domene, ali čuveni su darodar.com, ilovevitaly.co, semalt.com, i buttons-for-website.com. Važno je da se držite dalje od ovih veb lokacija i drugih sličnih sajtova jer mogu oštetiti vašu web lokaciju i mogu vam uništiti Google AdSense.

 

Uklanjanje bunara i pajki

Možete ukloniti dobro ponašane pauve i botove iz vaših podataka podešavanjem vaših postavki. Ako ih ne blokirate ili uklonite što je ranije moguće, postoje šanse da će se vaša stranica oštetiti. Većina bota i pauka izgledaju na sajtu, ali stvarno štete vaše online i offline podatke. Google analitika nudi razne poslove, savjete, trikove i sugestije kako bi ih uklonili sa vašeg veb sajta. Možete otići u odjeljak admin da biste proverili nove ispravke i prilagodili svoje postavke u skladu s tim.

Kako ukloniti referale Ghost?

Nakon testiranja nekih poslova, utvrdio sam da je lako blokirati preporuke duhova instaliranjem i aktiviranjem vaših filtera. Uverite se da koristite različite filtere kako biste maksimalno povećali zaštitu na mreži. Trebali bi takođe podesiti važeće filtre hostname. Za ovo biste morali da unesete svoj ID ili broj za praćenje. Dozvolite mi da vam kažem da su botovi veoma pametni; oni ne bi dozvolili da se slučajnost izgubi kada vaša stranica ili Google analitika nisu oštećeni.

Uklonite Spam referencu upućivanja

Kada prilagodite gornja podešavanja, sljedeći korak je implementirati validan filter imena hostova koji će vašu stranicu i Google analitiku čuvati od spamovog upućivanja. Ne biste trebali zaboraviti na to da pukeri sada i tada posećuju vašu stranicu i pokušavaju da oštete vaše podatke. Zbog toga trebate da ih uklonite sa vašeg sajta i Analitike najranije.

November 28, 2017