Back to Question Center
0

Malware i načini da se to izbjegne - Semalt će vam pokazati nekoliko trikova

1 answers:

Julia Vashneva, Semalt Viši menadžer za uspeh kupaca otvoriće vam oči za neke trikove koje je potrebno izvršiti dok ih napadne malver.

Skoro svi smo se bavili kompjuterskim virusima i malverom u nekim dijelovima našeg života. Da li sam u pravu? Nije zabavno imati viruse; Umesto toga, trebalo bi da se brinete o vašoj bezbednosti i sigurnosti na mreži u opasnosti. Kada vaš računar počne usporavati, to je vreme kada treba izbjeći malver i preduzeti stroge mere - free quick hits platinum games.

Koristi slojevitu zaštitu na svim tačkama

Prva stvar koju treba da uradite je da koristite slojevitu zaštitu u svakoj tački. Na taj način će vaš sistem biti siguran od napada na mreži, online ranjivosti, mutirajućih virusa i preuzimanja putem diskusije. Za maksimalnu zaštitu, trebalo bi da aktivirate vaš mrežni softver za zaštitu od pretnji i skenirajte uređaj jednom ili dva puta nedeljno. Možete i da probate sistem za sprečavanje upada, zaštitni zid, insajt, SONAR i antivirus za bezbednost na mreži. Symantec Security Response kaže da bi trebalo da ažuriramo naš softver i operativne sisteme.

Smanjiti površinu napada

Smanjenje površine napada u velikoj meri je važno. Trebali biste deinstalirati aplikacije koje ne koristite. Dozvolite mi da vam kažem da visoke rizične ili osetljive krajnje tačke mogu prouzrokovati maksimalnu štetu vašem sistemu. Zbog toga trebate skenirati uređaj jednom u toku dana i držati se dalje od instaliranja nepoznatog i neželjenog softvera.

Poboljšajte podrazumevane postavke Symantec Endpoint Protection

Poboljšanje postavki Symantec zaštite krajnje tačke je važno..Čak i nekoliko postavki mogu dovesti do revolucije u vašoj online zaštiti. Trebali biste zadržati podešavanja prema vašim zahtjevima i osigurati vašu privatnost tako da vas hakeri ne prevare.

Čuvanje ažuriranog pretraživača

Većina napadača ocenjuje vaše pregledače i potom pokušava da zarazi svoje sisteme. Zbog toga je važno održavati podešavanja pretraživača i dodatke. Nikada ne biste trebali koristiti Internet Explorer, Acrobat, Flash i Abode Photoshop bez skeniranja vašeg računara ili mobilnog uređaja. Mnogi virusi i zlonamerni programi unose vaš sistem pomoću programa Internet Explorer. Zato je bolje da se držite dalje od ovog pretraživača i pokušajte Google Chrome ili neki drugi pretraživač po vašem izboru.

Blok P2P upotreba

Jedan od najjednostavijih i najbržih načina koji hakeri koriste za distribuciju zlonamernih programa je mreža peer-to-peer (P2P). Trebalo bi uvijek blokirati korištenje P2P-a. Za ovo možete kreirati i primijeniti ne-P2P politike kao što je korištenje vašeg računara treba ograničiti tako da nijedan autsajder ne može pristupiti vašem uređaju. Na ovaj način možete osigurati da se vaš računar štedi od malvera i virusa u velikoj meri.

Isključi AutoRun

Možete da zaustavite dolazak virusa i zlonamjernog softvera okretanjem AutoRun-a. Dok preuzimate nešto, uvek ga morate isključiti tako da nepotrebne stavke ne budu instalirane na vašem računarskom uređaju.

Uverite se da su svi OS oplata primenjeni

Najzad, ali ne i najmanje, trebalo bi da se uverite da je svaki obliž OS ispravno primenjen. Kompanije poput Apple, Microsoft i Google objavljuju servisne pakete, sigurnosne zakrpe i hitne ispravke za svoje globalne korisnike svakog meseca. Njihovi proizvodi nam pomažu u ispravljanju nedostataka u našim operativnim sistemima. Možete dobiti bilo koji od tih proizvoda i instalirati na računar radi maksimalne sigurnosti i zaštite na mreži. Bilo da koristite Mac OS X, Windows ili neki drugi operativni sistem, uvek morate ažurirati svoje pregledače i programe jednom ili dva puta mesečno.

November 28, 2017