Back to Question Center
0

Kako izbeći duplikat? - Odgovor ekspert Semalt, Natalia Khachaturyan

1 answers:

Duplirani ili kopirani sadržaj odnosi se na suštinske blokove članka unutar i kroz domene koji se u potpunosti podudaraju jedni s drugima ili su slični u velikoj mjeri. Najčešći primjeri ne-zlonamjernog kopiranog sadržaja su:

  • Objave na forumu koje generišu redovne i razdvojene diskusije i usmerene su na pametne telefone i druge slične uređaje
  • Čuvane stavke koje su prikazane i povezane sa različitim URL-ovima
  • Verzija članaka i web sadržaja

Strategija sadržaja Semalt , Natalia Khachaturyan, objašnjava da ako veb lokacija ima više stranica sa identičnim sadržajem, šanse su da će Google sankcionirati vašu web stranicu. Najčešće, spameri namjerno kopiraju sadržaj na više domena i manipulišu rangiranjem sajta pretraživača i osvajaju više prometa na svojim web stranicama. Ovakve varljive prakse rezultiraju lošim korisničkim iskustvom - tipos de velocidad en fotografia. Kada posetioci vide isti članak koji se ponavlja na internetu, on neće pokazati interesovanje za vaš sadržaj. Google pokušava najbolje da puzi i prikaže stranice koje imaju različite informacije. On filtrira veliki broj web stranica i blokira sajtove koji sadrže slične tekstove ili duplirani sadržaj.

Kako adresirati duplirani sadržaj?

Možete preduzeti neke mere za adresiranje duplih sadržaja na internetu, osiguravajući da posetioci vole svoj sadržaj zbog svoje originality.

Metoda №1: Upotreba 301

Ako ste nedavno rekonstruisali svoju web stranicu, mogli biste da koristite 301 preusmjeravanja u .htaccess datoteku koja će pažljivo preusmeriti korisnike na svoje web stranice i sprečiti padove i robote na slijetanju svojih stranica.

Metod №2: Budite dosledni

Morate zadržati unutrašnju konstantnu vezu i uvek koristiti domene najvišeg nivoa da biste razvili povratne linkove vaše web stranice. Ovi domeni bi trebali biti relevantni za vašu web lokaciju i trebali bi biti specifični za zemlje.

Metod №3: Sindikat pažljivo

Ako ste sindicirali sadržaj na drugim veb lokacijama, Google će vjerovatno pokazati verzije koje su najpogodnije i odgovarajuće za svoje korisnike. Ova metoda osigurava da su vaši web sadržaji i članci sindicirani i da imaju veze do prvobitnog teksta ili stranice. Prema tome, trebalo bi pažljivo povezati sadržaj i možete koristiti više plugina da biste izvršili ovaj zadatak.

Metoda №4: Koristite konzolu za pretragu i podesite postavke

Možete koristiti konzolu za pretragu i reći svima kako želite da se vaše mjesto popise ili indeksira. Umesto da koristite dugotrajan tekst o autorskim pravima na dnu svake stranice, trebate napisati rezime i povezati ga na sve stranice koristeći WordPress dodatak.

Metoda №5: Smanjiti sadržaj boilerplate

Morate minimizirati ponavljanje bojlera kako biste osigurali bezbednost vašeg sajta na internetu. Na primer, možete napisati rezime i povezati ga sa stranama sa više detalja. Alternativno, možete probati alatku za obradu parametara kako biste odredili kako želite Google, Bing i Yahoo da tretiraju svoje stranice i URL parametre.

Duplirani sadržaj nije osnova za rad na veb lokaciji dok se ne pojavljuje na internetu u velikom broju i manipuliše rezultatima pretraživača . U slučaju da vaša stranica pati od kopiranog ili dupliciranog problema sa sadržajem, a ne znate šta da radite, bolje je da se obratite administratorima drugih sajtova i da uklonite sadržaj. Takođe možete da pošaljete svoj zahtev Google-u, a pretraživači će ukloniti stranice sa povredama iz svojih rezultata.

November 29, 2017