Back to Question Center
0

Semalt Expert: Google SEO vs. Bing SEO

1 answers:

Google se smatra većinom kompanija za SEO šampionoptimizira se za ovaj pretraživač. Ipak, strategija SEO koju koristi Google teži da promeni ono što je usvojio Bing, istoga postavljajući pitanje da li organizacije moraju optimizirati i za Bing SEO. Yahoo i Bing dominiraju približno30 posto tržišnog udjela, te stoga ne mogu biti potcijenjene u pogledu optimizacije. SEO rangiranje parametara zaGoogle i Bing imaju razne razlike i sličnosti zabrinutosti - code coupon newest rtg.

Sljedeći faktori, koje je predložio Alexander Peresunko, menadžer Success Customer Semalt Digitalne usluge razlikuju Google od Bing-a:   

Zašto je Bingu problem za koji se bavite?

Optimizacija na Bing-u će vam pružiti konkurentsku prednost od većinepreduzeća smatraju optimiziranjem samo za Google. Bing i Yahoo trenutno dominiraju 30% pretraživanja i stoga vam dajuda kupite potencijalne klijente, koje vaši konkurenti mogu ignorisati

Korišćenje Binga i Yahoo-a takođe može omogućiti da se dođe do demografijeljudi koji iz različitih razloga imaju manje mogućnosti da koriste Google. To zavisi od ciljne publike i dijelova zemljekao domaćinstva. Pošto Google često sprovodi ažuriranja redovno, preduzeće je uvek u mogućnosti da širi svoj sadržajširokoj publici na Yahoo-u i Bingu, jer se trudi da se uskladi sa Google ažuriranjima.

Kako se Google SEO razlikuje od Bing SEO-a?

Dolazeći od nedavne SearchMetrics analize, dolje su neki od bitnih faktora rangiranja Bing SEO:

  •  Top kompanije se obično rangiraju više kao u slučaju Google. 
  •  Društveni signali su blisko povezani sa većim rangiranjem. 
  •  Broj backlink-a pokazuje bliska udruženja sa višim rangiranjem. 
  •  Kvalitet i relevantan sadržaj su kritični prema rang listi. 
  •  Tehnički parametri jedne strane imaju značajne uloge..

Ekspert iz Semalta takođe daje objašnjenje gore navedenogfaktore pored drugih koji biste trebali razmišljati prilikom optimizacije za Bing.

1. Website Type and Brand Partialities

Za razliku od Google-a, Bing ne doživljava poteškoće kadarazlikujući brendove od konkurentskih kompanija. Takođe, Bing favorizuje stare platforme sa zvaničnim imenima domena kao što su .edu ili .govimplicirajući da se Bing fokusira na rezultate koji se smatraju relevantnim.

2. Socijalni indikatori

U poređenju sa Google-om, Bing naglašava indikatore društvenih medijašto dovodi do više tweetova, dionica i voli za strateški postavljene rezultate. Google još nije integrisao društvene platformeuspješno ostvarili svoje rezultate pretrage.

3. Povratne linije

Za razliku od Google-a, za stranicu koja zadržava rangiranje u indeksu Bing-a,potrebno je imati najmanje jednu spoljašnju vezu sa njom.

4. Lokacija i sadržaj

Kvalitet i relevantnost sadržaja rezultiraju višim rangom za oba Bingai Google, ali je prvo bolje osoblje da prepozna sajtove koji primenjuju blic, a koji ne postoji u Google-u. Bing se takođe vraćarezultati malih poduhvata dok se Google fokusira na dobro uspostavljene kompanije.

5. Tehnički parametri

Što se tiče nadmašivanja internih stranica, Bing ima jaku vezu sastranice u poređenju sa Google-om. Takođe, Bing zavisi od ključnih reči u meta oznakama i naslovima stranica dok je Google više instinktivanu pogledu perspektive stranice.

Zaključak

Treba razmotriti razlike između Google i Bing rang faktorapre donošenja odluka usmerenih ka poboljšanju ranga vašeg sajta na oba pretraživača.

November 30, 2017