Back to Question Center
0

Kako izgraditi povratne linkove dobre kvalitete?

1 answers:

U našim danima vlasnici web stranica su prisiljeni da se bore za TOP poziciju na stranici rezultata pretraživanja jer je procenat takmičenja veoma visok. Da biste bili vidljivi među mnogobrojnim niche povezanim sajtovima, potrebno je da napravite pobedničku kampanju optimizacije i kreirate kvalitetan profil veze. Od vremena poslednjeg ažuriranja za Google rang, postalo je malo teško napraviti linkove na vašoj web lokaciji. Google strogo ocenjuje kvalitet ulaznih linkova, naglašavajući samo one povratne linkove koji potiču iz autoritativnih web izvora. Zato svi webmasteri u budućnosti trebaju biti svjesni gdje treba izgraditi povratne linije kako bi postigli najveću efikasnost. U ovom članku ćemo diskutovati o efikasnim tehnikama za dobijanje kvalitetnih povratnih linkova i faktora koji vam mogu pomoći da povećate broj dolaznih veza.

Načini dobijanja kvalitetnih povratnih linija

  • Backlinks iz renomiranih web izvora

Prvi i najznačajniji faktor koji određuje kvalitet dolaznih veza je autoritet izvora iz koje dolaze ove veze. Na primjer, ako imate najmanje nekoliko povratnih linkova iz izvora visokih autoriteta, oni će vam donijeti više link sokova, zatim brojne dolazne veze sa web lokacija sa niskim kvalitetom. To se može objasniti Googleovom svjesnošću o kvalitetu sadržaja ili izlaznim vezama sa takvih renomiranih lokacija. Pored toga, dva Google-ova faktora rangiranja određuju kvalitet web izvora - Autoritet autoriteta i domena. Ako veb izvor ima visoke parametre PA i DA, Google će ga rangirati na SERP-u, dajući mu više poverenja. Ako se vaši dolazni linkovi pojavljuju na ovakvim sajtovima, oni će donijeti mnogo kvalitetnih sokova linkova na svoje web stranice. Da biste proverili da li vaši linkovi stavljaju na autoritativne web izvore ili ne, možete da implementirate alatku Semalt Web Analyzer.

  • Povratne linije sa visokih PR stranica

PageRank (PR) služi kao merilo za ocenjivanje rangiranja svakog web sajta na pretraživačima koji su koje je nazvao Google. Sajtovi koji se nalaze na TOP imaju najmanje 9PR i poseduju dosta kvaliteta za korisnike. Od 2012. godine PageRank nije toliko uticajan kao što je bio ranije, ali i dalje služi kao standard za procjenu kvaliteta web izvora i njegovog ugleda u očima korisnika i industrijskih partnera. Podrazumevano, povratne stranice sa 9 ili 10PR veb lokacija, kao što su Wikipedia, YouTube, Facebook i tako dalje, mogu donijeti mnogo sokova srodne veze na stranice vašeg sajta. Međutim, nije uvijek lako dobiti dolazne veze od ovakvih web izvora. Međutim, postoje neke neobične tehnike koje možete implementirati (možete ih pročitati u našem prethodnom članku "Kako dobiti listu Dofollow Backlinks For Free?"). Preporučujem vam da ne trošite svoje vrijeme kada pokušavate da kreirate veze na novim N / A PR veb lokacijama ili nisu relevantne za vaše niše niske PR lokacije. Nećete dobiti nikakve pozitivne rezultate i čak podići Google opreznost prema vašem domenu.

  • Povratne veze sa istih stranica sa sadržajem

Ako ne možete da izgradite svoje veze na visokim PR veb sajtovima, potrebno je da ga makar stvorite na sajtovima vezanim za niše sa istim sadržajem tema. Na primer, ako je vaš blog o optimizaciji pretraživača, vaše veze na blogovima marketinga će izgledati prirodno. Čak i ako blog ima srednju vlast, vaše povratne veze će biti ocijenjene kao relevantne i kvalitetne. Zbog toga pre uspostavljanja partnerskih odnosa sa drugim vebsajtovima ili blogovima, pobrinite se da se bar malo odnose na vašu industriju Source .

December 22, 2017