Back to Question Center
0

Koji je najbolji način za zaradu eksternih povratnih linkova za SEO?

1 answers:

Da se suočimo sa tim - izgradnja vanjskih povratnih linkova za SEO je jedna od osnovnih komponenti koje mogu pokretati vašu web stranicu ili blog za bolju ekspoziciju u online pretraživanju. Ali pre nego što počnete, razmislite o ovoj ružnoj istini o njihovoj izgradnji u optimizaciji pretraživača. Dakle, uverite se da ste spremni sa sljedećim osnovama pre nego što možete razumno nastaviti zarađivanje vanjskih povratnih linkova za SEO:

 • Trebali bi imati vašu web stranicu ili blog dobro optimiziran na tehničkom nivou.
 • Trebali biste izgraditi solidnu arhitekturu lokacije.
 • Trebali biste uložiti svoje vrijeme i trud u jedinstveni sadržaj koji donosi vrijednost.

Evo nekih od najboljih načina da zaradite vanjske povratne linkove za SEO:

1. Izaberite alat za proveru ispravne veze, kao što je Semalt Analyzer, Screaming Frog SEO Spider, Moz's Open Site Explorer - testirao sam ih u praksi za nekoliko veb lokacija i blogova. Dobro se bavite postavljanjem svih tehničkih grešaka koje mogu uticati na dobro korisničko iskustvo sledećim obrascima:

 • Brzina učitavanja stranice.
 • Mobilni odziv web dizajn i korisničko iskustvo.
 • Duplikatni sadržaj web stranice, kao i duplicirani metapodaci.
 • 302 preusmerava i preusmerava lance.
 • 404 greške i ostale kanoničke greške.
 • Pogrešno korišćenje vanjskih linkova i SEO direktiva (npr. g. , noindex, nofollow).

2. Fokusirajte se na potrebe korisnika, a ne samo da manipulišu Google-ovim algoritamom rangiranja. Mislim ovde da vaš sadržaj MORA donijeti stvarnu vrijednost i zadovoljiti korisnika. Na taj način uložite svoje vreme i trud u izgradnju vanjskih linkova za SEO - zarađujući ih prirodno s vašim sadržajem - pobrinite se da nemate bar sljedeće probleme:

 • Vaš sadržaj ne zadovoljava pravi korisnik (previše dugo ili dosadan rad, koji bi jedva mogao privući glavne potrebe živih tražitelja).
 • zastarjeli sadržaj (zapamtite - očekuje se da će se vaša web stranica ili blog dobro igrati sa njim i pomoći će korisniku više od konkurentskih konkurenata).
 • Nedovoljno detaljno istraživanje podataka (naravno, imati puno ovlaštenja može biti u redu da se nađete na vrhu pretrage Googlea, ali i dalje definitivno nije dovoljno za pobjedu).
 • Nedostatak čitljivosti i ličnosti (razmislite o stvaranju sopstvenih studija slučaja, privlačnih tabela, infografike i bilo kojeg drugog dragog sadržaja koji privlači vašu ciljnu publiku).
  Slaba vizuelna privlačnost (olakšava čitanje sa tačkama, odličnim naslovima i deskriptivnim listama, koristite samo podnošljive blokove tekstualnih zapisa, ubedljive naslove i slike, kao i vizuelno privlačne fontove i prilagođavanje pozadina).

3. Jedini način da zaradite spoljašnje povratne linkove za SEO organski je izgradnja odnosa. Hajde da se suočimo - vaša veb stranica ili blog nije udaljeno ostrvo odvojeno vodama okeana. Samo dobro izgrađene veze i zdravi odnosi mogu dovesti do stvaranja moćnijih povratnih linija i širenja na Webu. Da biste imali koristi od procesa koji se pokreće na skoro samoupravljen način, razmotrite sledeće:

 • Odvojeno puštanje sadržaja sa vašeg sadržaja može vam omogućiti ne samo da dobijete više linkova koje ukazuju na vašu web stranicu ili blog zauzvrat, pomozite vašoj web stranici ili blogu da generiše više potencijala, dionica, slijedi itd.
 • Uspostavljanje čvrstih i međusobno povoljnih odnosa sa industrijskim uticajima i vrhunskim blogerima. Nikada se ne ograničavajte na to dosadne i najčešće beskorisne programe putem hladnih e-poruka.
 • Pisanje nekih dobro razmišljanih i čisto relevantnih komentara na najpopularnije posećene blogove ili najpopularnije veb stranice u vašoj biznis industriji ili tržišnoj niši.
 • Pretvorite vašu web stranicu ili blog u prilično zaslužnu, vrednu sigurno primiti te vrijedne povratne linkove. Mislim, pomoću svojih članaka, postova ili vrednog gostovanja na blogovima možete učiniti neke najtoplije ili najtraženije teme - samo da biste prirodno promovirali svoj sadržaj i postali vidljivi za što više zainteresovanih korisnika na Internetu.

Za zaključak, zapamtite da je vaš krajnji cilj da uživate u brojnim komentarima i akcijama preko popularnih društvenih medija - samo nekoliko sati nakon objavljivanja najnovijeg ažuriranja, svežeg sadržaja ili potpuno novog proizvod ili usluga. Dakle, preporučujem da se uključite u široku temu promocije sadržaja za vaše buduće istraživanje. To će se uvek isplatiti, siguran sam Source .

December 22, 2017