Back to Question Center
0

Korišćenje Google alata za skraćenje ekstrakta podataka - Semalt Expert

1 answers:

A web skraper statičke lokacije, omogućavajući krajnjim korisnicima da transformišu informacije dobijene u upotrebljivom formatu. Zaista, moguće je pronaći sve informacije koje mu trebaju na webu. Problem je izvlačenje podataka u formatima koji se lako mogu manipulirati ili analizirati.

Google alatka za skraćenje

Google Chrome skraćenica je alat za skripanje koji radi na Chrome pregledaču. Ovim ekstenzijom ne morate angažovati hiljade pomoćnika da kopiraju sadržaj sa weba tokom celog dana. Izaberite ciljni tekst i ostavite Chrome dodatak za skraćenje da uradi ostalo - bravuris 4x4 tests.

Dobar broj građanskih grupa radi na tome da svoje vlade drži odgovornim time što smanjuju svoje troškove. Produženje Chrome skrapera omogućava im borbu za transparentnost i odgovornost sakupljajući stvarne podatke o vladinim operacijama. Kopiranje podataka sa Interneta pomoću ručnih tehnika može biti dosadan zadatak. Učinite vašu kampanju za oštrenje efikasnom instalacijom ovog veb skrapera u vašem pretraživaču.

Kako instalirati dodatak za skroper za Chrome?

Google Chrome dodatak za skretanje je visoko rangirana web alatka za skraćenje koja se nudi besplatno u Chrome veb prodavnici. Da biste instalirali ovaj strugač u vaš pretraživač, kliknite na opciju "Dodaj u Chrome" prikazanu u gornjem desnom uglu Chrome pregledača. Jednom instaliran, alat se sada nalazi ispod dugmeta Meni pregledača.

Kako koristiti Google Scraping alat?

Neke veb tablice podataka mogu se prenijeti sa weba na tabelarne tabele koje se mogu koristiti u budućnosti. Međutim, dobijanje podataka sa statičkih web stranica u upotrebljivim formatima zahtijeva dodatne napore. U ovom tutorijalu, tabele Komisije za hartije od vrednosti i berze Sjedinjenih Država (2015 forma 20-F) biće korišćene kako bi ilustrovale kako Chrome ekstenzija izvlači podatke sa web stranica i sajtova.

Da biste izvadili podatke sa lokacija koristeći Google alatku za skraćivanje, identifikujte web stranicu koja će biti otkačena. U ovom slučaju, fokusirajte se na tabele. Izaberite redove koje treba obraditi i kliknite na ikonu skrepera u gornjem desnom uglu pretraživača i izaberite "Slično". "

Proširenje Chrome skrepera prenosiće postavljene podatke u novi prozor. Vaš skener će takođe identifikovati imena stupaca izrađene tablice. Provjerite preuzete podatke kako biste bili sigurni da je ispravno izvučen. Kliknite na "Kopiraj u klipbord", a zatim otvori svoj Microsoft Excel. Zalijepite podatke u svoju tabelu klikom na "Ctrl + V. "

Pre nego što analizirate informacije u svojoj tabelarnoj tabeli, ostavite zaglavlja kolona na odgovarajuće lokacije. Obrišite prazne stupce na Microsoft Excelu da biste dobili stvarne podatke. Koristite Excelovu funkciju suma da biste bili sigurni da je zbir plaćanja na vašem listu ispravan.

Google alat za oštrenje čini vežbanje prikupljanja podataka pristupačnijim i jednostavnijim. Strugač povećava preciznost i efikasnost ekstrakcije web podataka, pružajući vam više opcija da unakrsno ispituju svoje vrijednosti. Upotrijebite gorenavedeni vodič za skraćivanje web stranica vlade i dobivanje stvarnih podataka za transparentnost.

December 22, 2017