Back to Question Center
0

Semalt: Kako se suočiti sa izazovima na webu?

1 answers:

Postala je uobičajena praksa da kompanije dobiju podatke za poslovne aplikacije. Kompanije sada traže brže, bolje i efikasnije tehnike za redovno izvlačenje podataka. Nažalost, struganje weba je veoma tehničko i zahtijeva prilično dugo vremena za ovladavanje - logiciel creation bulletin de paie gratuit. Dinamička priroda mreže je glavni razlog za teškoće. Takođe, prilično dobar broj web stranica je dinamična web stranica, i izuzetno je teško zaježiti.

Izazovi u ekstrakciji weba proizlaze iz činjenice da je svaka web stranica jedinstvena jer je kodirana različito od svih drugih web stranica. Dakle, praktično je nemoguće napisati jedan program za skraćivanje podataka koji može izvući podatke sa više web stranica. Drugim rečima, potreban vam je tim iskusnih programera da kodirate svoju web scraping aplikaciju za svaku pojedinu ciljnu lokaciju. Kodiranje vaše aplikacije za svaku web stranicu nije samo dosadna, već je i skupa, posebno za organizacije koje zahtevaju izvlačenje podataka sa stotina lokacija povremeno. Kao što je to slučaj, web struganje je već težak zadatak. Teškoća je dodatno udružena ako je ciljno mjesto dinamično.

Neke metode koje se koriste za čuvanje poteškoća prilikom ekstrakcije podataka sa dinamičkih web stranica su prikazane u donjem tekstu.

1. Konfiguracija proksija

Odziv nekih web lokacija zavisi od geografske lokacije, operativnog sistema, pretraživača i uređaja koji se koriste za pristup njima. Drugim riječima, na tim web stranicama podaci koji će biti dostupni posjetiocima u Aziji bit će različiti od sadržaja koji su dostupni posjetiocima iz Amerike. Ovakva funkcija ne samo da zbunjuje veb pretraživače, već i zbog toga puzi malo otežavajuće jer im je potrebna izmjena tačne verzije pajkanja, a ova uputstva obično nisu u svojim kodovima.

Sortiranje problema obično zahteva neki manuelni rad da zna koliko verzija ima određena web stranica, a takođe i da konfiguriše podatke o sakupljanju podataka iz određene verzije. Pored toga, za lokacije koje su specifične za lokaciju, vaš skretač podataka moraće biti raspoređen na serveru koji se nalazi na istoj lokaciji sa verzijom ciljne web stranice

2. Automatizacija pregledača

Ovo je pogodno za web stranice s vrlo složenim dinamičkim kodovima. To se postiže tako što se sav sadržaj stranice prikazuje pomoću pregledača. Ova tehnika je poznata kao automatizacija pretraživača. Selenium se može koristiti za ovaj proces, jer ima mogućnost da upravlja pretraživačem sa bilo kog programskog jezika.

Selen se zapravo koristi pre svega za testiranje, ali radi savršeno za izvlačenje podataka sa dinamičkih web stranica. Sadržaj stranice prvi je prikazan od strane pretraživača, jer se to brine o izazovima JavaScript-a kod obrnute inžinjerije za preuzimanje sadržaja stranice.

Kada je sadržaj prikazan, on se sačuva lokalno, a određene tačke podataka se izvlače kasnije. Jedini problem sa ovom metodom je to što je sklono brojnim greškama.

3. Rukovanje zahtevima za poštom

Neke web stranice zapravo zahtevaju određeni korisnički unos pre prikazivanja potrebnih podataka. Na primer, ako su vam potrebne informacije o restoranima na određenoj geografskoj lokaciji, neke web stranice mogu zatražiti poštanski broj potrebne lokacije pre nego što imate pristup potrebnoj listi restorana. Ovo je obično teško za pretraživače jer zahteva unos korisnika. Međutim, da biste se pobrinuli za problem, post-zahtjevi se mogu napraviti pomoću odgovarajućih parametara za vaš alat za skraćivanje da biste došli do ciljne stranice.

4. Prerađivačka industrija JSON URL

Neke web stranice zahtevaju AJAX pozive za učitavanje i osvežavanje njihovog sadržaja. Ove stranice je teško oštetiti jer se okidači JSON datoteke ne mogu lako pratiti. Zato zahteva ručno ispitivanje i inspekciju da bi se identifikovali odgovarajući parametri. Rešenje je izrada potrebnog JSON URL-a sa odgovarajućim parametrima.

Zaključno, dinamične web stranice su veoma komplikovane za skraćivanje, tako da zahtevaju visok nivo stručnosti, iskustva i sofisticirane infrastrukture. Međutim, neke kompanije za skraćenje weba mogu to da reše, pa ćete možda morati zaposliti kompaniju za obradu podataka treće strane.

December 22, 2017