Back to Question Center
0

BeautifulSoup za preuzimanje sadržaja web stranice za pet minuta - Semalt Expert

1 answers:

Prekrasna supa je Python paket koji se koristi za analizu XML i HTML dokumenata. Ona kreira parse drveće za web stranice i dostupna je za Python 2 i Python 3. Ako imate web stranicu koja se ne može ispraviti pravilno, možete koristiti različite BeautifulSoup okvire. Izneti podaci će biti sveobuhvatni, čitljivi i skalabilni koji sadrže mnogo kratkih i dugotrajnih ključnih riječi.

Kao i BeautifulSoup, lxml se može integrirati sa html-om - fake currency for sale. modul parsera pogodno. Jedna od najistaknutijih karakteristika ovog programskog jezika jeste da pruža zaštitu od neželjene pošte i bolje rezultate za podatke u realnom vremenu. I lxml i BeautifulSoup su jednostavni za učenje i pružaju tri glavne funkcije: formatiranje, analiziranje i konverzija drveta. U ovom vodiču ćemo vas naučiti kako da koristite BeautifulSoup da biste preuzeli tekst različitih web stranica.

Instalacija

Prvi korak je instalirati BeautifulSoup 4 pomoću pip. Ovaj paket radi na Python 2 i 3. BeautifulSoup je upakovana kao kod Python 2; i kada ga koristimo pomoću Pythona 3, automatski se ažurira na najnoviju verziju, ali kod se ne ažurira, osim ako ne instaliramo pun Python paket.

Instaliranje parsera

Možete instalirati odgovarajući parser, kao što su html5lib, lxml i html. parser. Ako ste instalirali pip, potrebno je da uvozite iz bs4. Ako preuzmete izvor, moraćete da uvezete iz Python biblioteke. Molimo zapamtite da lsml parser dolazi u dvije različite verzije: XML parser i HTML parser. HTML parser ne funkcioniše ispravno sa starim verzijama Python-a; tako, možete instalirati XML parser ako HTML parser prestane da odgovara ili se ne instalira ispravno. Analizator lxml je relativno brz i pouzdan i daje tačne rezultate.

Koristite BeautifulSoup za pristupanje komentarima

Uz BeautifulSoup, možete dobiti pristup komentarima željene web stranice. Komentari se obično čuvaju u odeljku Komentar o objektu i koriste se kako bi se pravilno prikazao sadržaj web stranice.

Titles, Links and Headings

Možete lako izvući naslove stranica, linkove i naslove sa BeautifulSoup. Morate samo označiti stranicu sa određenim kodom. Kada se dobije oznaka, možete da izvadite podatke iz naslova i podnaslova.

Navigacija DOM

Možemo se kretati kroz DOM stabla koristeći BeautifulSoup. Čitanje oznaka će nam pomoći da izvučemo podatke u svrhe SEOa.

Zaključak:

Kada se gore opisani koraci završe, moći ćete da prikupite tekst web stranice. Ceo proces ne traje više od pet minuta i obećava kvalitetne rezultate. Ako tražite da izvučete podatke iz HTML dokumenata ili PDF datoteka, onda vam BeautifulSoup ili Python neće pomoći. U takvim okolnostima, trebalo bi da probate HTML strugač i lako analizirate svoje web dokumente. Trebali biste u potpunosti iskoristiti funkcije BeautifulSoupa za skraćivanje podataka u svrhe SEOa. Čak i ako preferiramo lxml HTML parsere, još uvijek možemo iskoristiti prednost sistema za podršku BeautifulSoup-a i dobiti kvalitetne rezultate u roku od nekoliko minuta.

December 22, 2017