Back to Question Center
0

Kako povećati prodaju Amazon i postati najbolji prodavac?

1 answers:

U našim danima, Amazon je najveći svetski internet prodavac na kojem možete pronaći proizvode za sve ukuse. Ova platforma pruža odlične mogućnosti za prodavce i prodavce trećih strana. Ako imate pametan pristup razvoju vašeg poslovanja, Amazon će vas pohvaliti visokim prihodima i pozicijama TOP ranka.

Popularnost Amazon maloprodajne platforme nastavlja da raste svaki dan, privlačeći sve više i više lojalnih kupaca. Prema statističkim podacima, najmanje 88 - i clear 30 clearomizer.000 dolara potrošeno je svakog minuta globalno na ovoj platformi. Kupci privlače Amazon kao platformu u kojoj mogu pronaći sve, čak i više nego na Google-u. Google je i dalje dragoceni izvor, ali za informacije, a ne istraživače proizvoda.

Uz sve što je rečeno, mislim da bi bilo dobro da podelite sa vama neke savete kako povećati prodaju Amazon-a i poboljšati svoju poziciju. Dakle, bliže pogledajte ove praktične savjete i trikove.

Načini povećanja Amazon prodaje

Generirati pozitivne kritike na Amazonu

Moć pregleda kupaca na Amazonu ne može biti potcenjena. Oni imaju primarni uticaj na vaš rang liste na Amazon rezultatima pretrage i mogu ili poboljšati ili uništiti svoje napore optimizacije. Prema nedavnim podacima industrije, 88% potrošača tvrdi da veruju online pregledi koliko i lične preporuke i odluku o kupovini zasnovano na broju i kvalitetu nedavnih kriterija i rang lista.

Zbog toga morate učiniti sve od sebe da generišete kvalitetne i ekološke preglede na vašim proizvodima. Pregledi sa video sadržajem ili slikama mogu raditi čuda. Dakle, podstičite svoje redovne kupce da ostavljaju dugotrajne i opisne kritike kako bi pomogli drugim kupcima da donose ispravnu odluku. Ako poznajete ljude na lokalnom nivou koji su uživali u vašem proizvodu, idite kod njih i pitajte za odlaganje kriterija.

Međutim, morate biti svjesni da se Amazon aktivno bori protiv neorganskih ili, drugim riječima, podsticajnih kriterija. Zbog toga morate osigurati da su sve vaše recenzije proizvoda jednako stvorene i da izgledaju prirodno.

Da biste upravljali svim vašim pregledima proizvoda i uvek bili svesni negativnih povratnih informacija, možete koristiti specijalno istraživački softver za tu svrhu. Na primjer, Feedback Five-tool će pomoći povećanju obima dostavljenih povratnih informacija i odmah reagovati na negativne odgovore.

Rad na optimizaciji i poboljšanju lista

Amazon rang sistem uzima u obzir ne samo recenzije proizvoda, rejting prodavca i cenu, već i način na koji je listing proizvoda. Kao u Google-u, strateški treba da uključite ciljane izraze za pretragu u naslovu, tačkama i opisu. Amazon pruža trgovcima mogućnost da titrima proizvoda dodaju relevantne termine pretraživanja i opisne reči. Ovaj aspekt Amazon liste optimizacije je drugačiji od Googlea gdje vam je potrebno imati kratak i precizan naslov sa samo jednim ciljanim izrazom za pretragu. Međutim, Amazon želi pojednostaviti proces traženja i bota i korisnika, pružajući im jasan opis proizvoda odjednom. Amazon predlaže da uključi sledeće karakteristike proizvoda u naslovu: brend, opis, linija proizvoda, materijal, boja, veličina i količina. Međutim, u vašem naslovu nema potrebe za uključivanjem slogana cena i reklama kako bi se kupci koncentrisali na primarne informacije.

Da biste pronašli najrelevantnije i najčešće tražene uslove za vašu listu, savetujem vam da koristite alatku Amazon Keyword, koja implementira Amazonovu uslugu autokomplete kako bi pronašli popularne dugove ključne ključne riječi. Štaviše, pomoću ove alatke možete procijeniti količinu pretraživanja za svaki odabrani izraz pretraživanja.

Načini dobijanja Kupa na Amazonu

Amazon je vrlo konkurentna platforma za pretraživanje gde možete postati najbolji prodavac ili osvojiti Kupnu kutiju; morate imati dobru istoriju prodaje i konkurentnu politiku cena. Amazon ne sadrži set strogih pravila kako da osvoje Buy Box, ali ima puno faktora za koje se zna da utiču na vašu sposobnost da ga osvoje.

Prvo, morate da uradite da povećate kvalifikaciju za kupovinu. Da biste to uradili, trebali biste imati profesionalni račun prodavca i trgovati svoje stvari najmanje tri mjeseca. Drugi način kako ga možete poboljšati je korišćenje Amazon usluga ispunjavanja.

Osim toga, da biste osvojili Amazon Buy Box, trebalo bi da imate visok nivo performansi. Nivo visokih performansi mogu uticati takvi faktori kao što su istorija uspješne prodaje, odlične usluge za kupce, odlične potrošačke metrike i kvalitet usluga isporuke.

Posebnu pažnju treba obratiti na svoju cenu (stvarna cijena proizvoda sa naknadom za isporuku). Da biste ostali konkurentni u svojoj niši, trebali bi voditi analizu tržišne niše ili koristiti posebne alate za ponovnu upotrebu kao što su FeedVisitor ili Teikametricks. Ovi alati će vam pomoći da automatski pratite cijene povezanih proizvoda u okviru tržišne niše. Koristeći ovu alatku, moći ćete da izvršite sve potrebne izmene u vašoj cenovnoj politici svaki put kada vidite da neko obezbeđuje nižu cenu,.

Pay Per Click oglašavanje na Amazonu

Ako biste želeli da povećate svoj profit na Amazonu, probajte program proizvoda sponzorirane Amazon. Pomaže vam da prikažete svoje stvari ispod rezultata pretrage, u desnom stupcu ili na detaljnim stranicama. Amazon PPC je dobar način za online trgovce da kupe poziciju na TOP rezultatima Amazonovih rezultata pretrage. Prema ovom programu, trgovac treba da plati svaki put kada klijent klikne na svoj oglas u rezultatima pretrage. Što je konkurentnija niša u kojoj se prodajete, veća cena klipa će vam trebati platiti.

Marketinške usluge na Amazon platformi

Takve metode komunikacije sa klijentima kao direktnim pozivima i marketingom e-pošte zabranjene su na Amazon. Međutim, to ne znači da ne možete koristiti druge promotivne tehnike kako biste privukli kupce u svoju Amazon prodavnicu. Možete postići objavljivanje blogova i marketinga u društvenim mrežama kako biste to postigli. Štaviše, možete kreirati svoj blog vezan za vaše poslovanje. Platforme kao što su Quora, Hubpages i Go članci su takođe odlično mesto za pisanje sadržaja oko predmeta, gde možete ostaviti vezu u vašoj Amazon prodavnici.

December 22, 2017