Back to Question Center
0

Semalt: Kako koristiti platformu za ekstrakciju Web lokacije za pretragu

1 answers:

Postoji toliko tutoriala za DIY preko interneta. Ako vam je potrebno samo ekstrahirati samo mali broj podataka, tutorijali mogu pomoći. Ali, ako vam je potrebno redovno izvlačenje velikog obima podataka, trebali bi angažirati iskusnog trećeg partnera - ballestas islands tour from huacachina peru. Crawlboard je jedan od provajdera takvih usluga, a mnogi ljudi ga koriste za svoj zadatak za skraćivanje weba. Platforma je veoma efikasna. Dakle, preporučuje se ljudima koji trebaju redovno čišćenje velike količine podataka.

Pored njegove efikasnosti, lako se koristi. Ovde su opisani jednostavni koraci potrebni za korišćenje platforme.

Korak 1:

Idite na stranicu za pretragu web stranice CrawlBoard klikom na ovu vezu. Popunite formular za registraciju na odgovarajući način. Postoje polja za prvo ime, prezime, adresu e-pošte kompanije i ulogu posla. Kada završite, samo kliknite na dugme za prijavljivanje. Automatska pošta će biti poslata na adresu e-pošte koju ste naveli za verifikaciju. Otvorite e-poštu i kliknite na vezu za potvrdu da biste aktivirali novi CrawlBoard nalog.

Korak 2:

Primarni cilj ovog koraka je dodavanje sajta za puzanje, ali prvo treba da napravite sitegrupu. Sitegroup je grupa lokacija koje imaju sličnu strukturu. Ovo je za ljude koji obično trebaju da skinu podatke sa više lokacija na jednom mjestu.

Da biste kreirali siteg grupu, kliknite na link "Kreiraj novu grupu". Nalazi se na desnoj strani kutije za selekciju Sitegroup-a. Posle toga, sada možete dodati sva mesta koja pripadaju sitegrupi jedna za drugim tako što ćete kliknuti na vezu Dodaj, koja se nalazi u gornjem desnom uglu stranice. Zatim izaberite sajtove jedan po jedan.

Korak 3:

Idite u prozor za kreiranje siteg grupe da biste pružili željeno jedinstveno ime za svoju sitnegroup. Zapamtite da bi svi sajtovi u siteg grupi morali imati istu strukturu u suprotnom, možda neće dobiti precizan sadržaj.

Da biste shvatili značaj sitegrupe, primajte na primer mjesta za listing poslova. Ako je traženi zadatak skraćen posao iz ploča za rad, onda će vam trebati kreirati sitegrupu da bi se podudarala sa funkcijom, a sva mjesta u sitegrupu će biti mjesta za listing poslova.

Korak 4:

Prema potrebnim poljima na ovom ekranu, treba da izaberete učestalost ekstrakcije podataka, format isporuke i način isporuke. Frekvencije skraćivanja podataka su dnevne, nedeljne, mesečne i prilagođene.

Za format isporuke možete izabrati jedan od XML, JSON i CSV. A za način isporuke, potrebno je da izaberete između FTP, Dropbox, Amazon S3 i REST API.

Korak 5:

Ekran je namenjen za dodatne informacije. Korisnicima je potrebno dalje opisati svoj veb skraćenički zadatak. Iako je opcionalno, važno je uključiti dodatne informacije jer što više opisujete svoj zadatak, to će više pružalac usluga razumjeti tačno šta želite, a to će donijeti bolji rezultat.

Na ovom ekranu možete tražiti i neke dodatne usluge. Neke od njih su Indeksiranje hostova, Spajanje fajlova, Preuzimanje slika i Ubrzana isporuka.

Korak 6:

Ovde morate samo kliknuti na dugme "Pošalji upit za izvodljivost". Svrha je da provajder servisa proveri da li je vaš zadatak moguć. Dobićete e-poštu koja će vas informisati ako je vaš zadatak moguć ili ne. Ako jeste, sada možete ići i izvršiti plaćanje. Kada se potvrdi plaćanje, CrawlBoard tim će se uključiti u akciju.

Nakon plaćanja, morate samo da čekate svoje podatke u formatu koji ste odredili, preko željenog metoda isporuke.

December 22, 2017