Back to Question Center
0

Koji faktori su algoritam rangiranja proizvoda Amazon-a uglavnom kladiti?

1 answers:


Kao i kod Googlea, Amazon algoritam rangiranja proizvoda ima puno svojih nijansi. Da ne spominjem misteriju koja okružuje deo njegovih ponekad previše oblačnih faktora rangiranja. Ali danas ću eliminisati sve srodne nesporazume, tako da ćete tačno znati šta treba učiniti kako bi se dobro pozicionirao u Amazon-ovim SERP proizvodima - planning gratuit logiciel.

Faktori rangiranja proizvoda Amazon

Već je poznato da glavni pretraživači poput Google koriste spoljne faktore za određivanje položaja rangiranja za svaku stranicu indeksiran na internetu. Između ostalog, algoritam rangiranja Google-a se uglavnom fokusira na profil povratne veze sajta, prisutnost društvenih medija, autoritet za web sajt / domen, itd.Istovremeno, Amazon algoritam za rangiranje proizvoda koristi samo interne faktore bez uzimanja u obzir off-site SEO elementa. Zato Amazon gleda na čisto unutrašnje faktore, kao što su stvarna prodaja, nazivi proizvoda, ispravna upotreba ključnih reči i kombinacije kombinacije dugih repa (najčešće u polju za pozadinu), dostupnost proizvoda, zadovoljstvo kupaca, konkurentna cena, komentari kupaca , itd. Ali kako razumeti na koji način Amazon zapravo proizvodi proizvode kako bi se vaši prvi uvrstili na prvu stranicu? Postoji općenito prihvaćen pristup zasnovan na konverziji za rangiranje proizvoda Amazon, a ispod ću brzo proći kroz kratak skup svojih glavnih elemenata.

Pristup zasnovan na konverziji

Za razliku od Google-a koji ima više od 200 faktora rangiranja, Amazon algoritam rangiranja proizvoda nije toliko sofisticiran. U stvari, sve je sasvim jednostavno - što više ljudi napravi klik za kupovinu s vama, to će biti viša lista vaših proizvoda na Amazon. Stvar je u tome što Amazon samo želi da napravi više prodaje. Dakle, kada se vaš proizvod dobro pretvori, prirodno će se rangirati na isti način. To je to!

Prodaja

Još jednom, s obzirom na to da Amazon u konačnici traži više prodaje, uspešniji poslovi prodaje koji ste isporučili, to će biti veći napredak vašeg rangiranja. To znači da su ti predmeti koji su dobro prodati dosledno rangirani na vrhu SERP-a tamo. I oni ne moraju nužno biti dobro optimizovani ili ocijenjeni u isto vrijeme. Međutim, obratite pažnju na to da algoritam rangiranja proizvoda Amazon ne smatra samo Vaše nedavne rezultate prodaje, već i ukupnu istoriju prodaje koju ste dobili od prvog uspešno završenog posla prodaje tamo.

Sponzorisani proizvodi

Suočimo se s tim - rangiranje više, naročito onih proizvoda koji imaju veću prodaju ima smisla (bar sa stanovišta ovog online tržišta). A sve je u pitanju praktično svaki posao koji možemo zamisliti, zar ne? Iako, ima određeni nedostatak za Amazon prodavce. Mislim da je ova situacija vrlo slična onima sa veb sajtovima koji imaju veći promet. Stavite jednostavno, brže se vaš proizvod prodaje kroz najnoviji vremenski okvir (prodajna aktivnost), bolju i bržu rang promociju koju ćete imati. Kao rezultat toga, može postati zaista izazov za pokretanje nove linije proizvoda ili za preživljavanje na Amazon-u kao prodavatelju novinara. Zato ponekad, počevši od Amazon-ovih sponzorisanih proizvoda ili PPC oglasa postaje jedini način da se to razriješi, to bi bio "rangirani jaz" i imali dobrobit kretanja sa brzom prodajnom brzinom.

December 22, 2017