Back to Question Center
0

Semalt objašnjava zašto se Mozenda smatra jednim od najboljih alata za skeniranje podataka

1 answers:

Struktura podataka je proces prikupljanja podataka iz određenog domena da bi se organizovao u parsable formate kao što su XML, CSV ili TSV. Ovaj proces se razlikuje od ekstrakcije podataka jer se ekstrakcija obično vrši prikupljanjem podataka iz više domena.

Potražnja za skraćivanje podataka se drastično povećava zbog njenih brojnih prednosti. Zbog toga je razvijen veliki broj alata za dobijanje bilo kakvih informacija sa Interneta. Nažalost, većina alata nije savršena i ima mnogo nedostataka. Međutim, postoji i alat sa superiornijim karakteristikama, a ovo je Mozenda - www computer expert plus.

Prednosti štrcanja podataka

Mozenda može prikupiti kontakt informacije organizacija i pojedinaca. Stiskanje kontakt informacija je neophodno za organizaciju prodaje i pružanje marketinških usluga širom svijeta. Sa razvojem web skraping tehnologije, postalo je veoma lako pretraživati ​​ljude i organizaciju da ponude svoje usluge i proizvode.

Jednostavan pristup informacijama o kontaktu olakšao je sastavljanje mailing liste, e-pošte i čak liste poziva. Pored gore pomenute koristi, postoje i drugi razlozi za redovno skraćivanje informacija:

1. Konkurentna istraživanja: Kompanije izvlače podatke iz različitih konkurentskih razloga. Na primjer, kompanije možda žele znati cijene svojih konkurenata za određene proizvode i usluge.

2. Geotargeting i grupiranje: Podaci se ošišavaju za pravilno profilisanje. Omogućava kompanijama da vode marketinške kampanje zasnovane na lokaciji i time povećavaju efikasnost svojih marketinških napora. Na primjer, kompanija koja posluje u spa centru u Daytonu, Ohio, treba poslati samo marketinške poruke stanovnicima Dejtona. Slanje ih stanovnicima Sinsinatija neće biti efikasna, jer nije verovatno da će neko putovati toliko daleko samo da bi dobio neke spa usluge.

3. Marketinške kampanje: Kao što je ranije pomenuto, potreban vam je pristup informacijama za izgradnju baze podataka ciljne publike.

4. Kreiranje direktorijuma: Na primjer, ako preduzeće mora koristiti usluge advokata, mora se provjeriti direktorijumi advokata da bi dobili kontakte nekih advokata u istom gradu.

5. Evaluacija pojedinaca i poslovnih organizacija: Prilikom traženja poslovnog partnera ili provajdera usluga, ekstrakcija podataka pomaže kompaniji da procijeni potencijalne partnere. Ako možete dobiti informacije o preduzeću ili pojedincu, onda ih možete procijeniti u odsustvu.

Zašto Mozenda

Softver Mozenda može izvući podatke koje su vam potrebne periodično ili na zahtjev. Dizajniran je tako da korisnici nauče veštine skraćenja weba vrlo brzo. Mozenda koristi tehnologiju renderinga pretraživača koja imitira istinski ljudski korisnik.

Prednosti simulacije korisnika su:

  • Softver lako može upravljati JavaScript-om i Ajax-om
  • Može lako da se kreće kroz duboke web stranice
  • ) Ona učitava i navigira stranice baš kao što to radi pretraživač

Osim što je u mogućnosti da imitira korisnike, Mozenda je podržana od strane odlične 24/7 tehničke podrške, a njen paket dolazi sa nekim kratkim video tutorialima za korisnike da naučite kako pravilno koristiti alat. Kratki tutorijal video zapisi su:

  • Kako snimiti tekst. Ovo traje samo 43 sekunde
  • Kako učitati narednu stranicu rezultata. Potrebno je minut i 58 sekundi
  • Kako planirati program za redovno vođenje. Trajanje za ovo je minut i 8 sekundi
  • Kako kombinovati podatke iz dve oblasti. Potrebno je samo 1 minut i 16 sekundi

U zaključku, iako Mozenda ima brojne karakteristike, najvažniji razlog zbog kojeg bi trebalo da pokušate je njegova sposobnost da skine dinamične veb lokacije.

December 22, 2017