Back to Question Center
0

Semalt Expert razrađuje alatke za izvlačenje podataka o web lokaciji

1 answers:

Veb scraping uključuje čin prikupljanja podataka o web lokaciji pomoću web pretraživača. Ljudi koriste alatke za izvlačenje podataka za web lokaciju kako bi dobili vrijedne informacije sa web stranice koje mogu biti dostupne za izvoz u drugi lokalni disk ili udaljenu bazu podataka. Softver za skretanje weba je alat koji se može koristiti za puzanje i prikupljanje informacija o web stranici kao što su kategorije proizvoda, čitav veb sajt (ili dijelovi), sadržaj kao i slike. Možete dobiti sve sadržaje veb sajta sa druge lokacije bez zvaničnog API-ja za rješavanje vaše baze podataka.

U ovom članku SEO, postoje osnovni principi kojima se koriste ovakvi alati za izvlačenje web stranica. Moći ćete da naučite kako pauk izvršava proces puzanja kako biste sačuvali podatke o web lokaciji na strukturirani način za prikupljanje podataka o web lokaciji - lamberts whey protein isolate chocolate. Razmotrićemo alat za izvlačenje podataka o BrickSet veb lokaciji. Ovaj domen je web stranica zasnovana na zajednici koja sadrži mnoštvo informacija o LEGO skupovima. Trebali bi biti u mogućnosti da napravite funkcionalni alat za ekstrakciju Python-a koji može putovati do BrickSet web stranice i sačuvati informacije kao skupove podataka na vašem ekranu. Ovaj mrežni skrejper se može proširiti i može uključiti buduće promjene u svoj rad.

Nužnosti

Da biste napravili Python web skreper, potrebno je lokalno razvojno okruženje za Python 3. Ovo okruženje za runtime je Python API ili Software Development Kit za izradu nekih od bitnih dijelova vašeg softvera za pretraživanje gusenog weba. Postoji nekoliko koraka koje možete pratiti prilikom pravljenja ovog alata:

Kreiranje osnovnog strugača

U ovoj fazi morate biti u mogućnosti da pronađete i preuzmete web stranice web stranice sistematski. Odavde možete da preuzmete web stranice i izvadite informacije koje želite od njih. Različiti jezici programiranja mogu biti u stanju da ostvare ovaj efekat. Vaš popisivač treba da može istovremeno indeksirati više od jedne stranice, kao i da može da sačuva podatke na različite načine.

Morate uzeti Scrappy klasu svog pauka. Na primjer, naše ime pauka je brickset_spider. Izlaz bi trebao izgledati:

skripta za instaliranje pipa

Ovaj kodni niz je Python Pip koji se može pojaviti slično kao u nizu:

mkdir brickset-scraper

Ovaj niz stvara novi direktorijum. Možete da se krećete do njega i koristite druge komande poput dodirom na dodir na sledeći način:

dodirnite strugač. py

December 22, 2017