Back to Question Center
0

Da li je Pay Per Click Amazon oglašavanje vredno investicija?

1 answers:

Ti trgovci koji žele da povećaju svoju online prodaju mogu imati koristi od Amazon PPC reklamne kampanje. Ovaj Amazon program je ispravno kreiran i uspješan da obezbedi online trgovcima sa svim mogućnostima da napravi više poslova i poveća vaše organske rangiranja.

U ovom članku ćemo razmotriti taktiku optimizacije PPC-a koju možete koristiti kako biste povećali svoj profit koliko god je to moguće za kategoriju proizvoda.

Kako je Amazon plaćao pretragu?

Od samog početka, raspravimo o tome šta je Amazonova plaćena pretraga - lecteur biometrique prix.

Amazon prima milione pretraživanja svakog meseca. Većina njih su kupci koji kupuju kupovinu koji dolaze u Amazon, a onaj koji želi da kupi ono što im treba. Oni jednostavno unose svoju želju u polje za pretragu Amazon, a sistem za pretragu pruža ih najrelevantnijim za njihove proizvode upita koji smatra da bi najviše mogle da zadovolje želju korisnika. Ovi rezultati se mogu smatrati organskim. Međutim, tu su i plaćeni rezultati pretraživanja koji kupci mogu videti u desnoj koloni ili ispod organskih rezultata. Ovi sponzorisani Amazon proizvodi imaju sve šanse da budu dobro kupljeni jer su vidljivi ciljnoj publici koja ima namjeru da ih kupi.

Prema ovoj kampanji, morate platiti za svaki klik korisnika na svoj oglas. Prilično isto kao u Google-u. Cena po kliku se može razlikovati od jedne tržišne niše do druge. Međutim, ako imate pametan pristup pokretanju Amazon Pay-Per-Click kampanje, dobićete visoku povraćaj investicija.

Da biste učinili sve tačno, potrebno je da razvijete svoju strategiju oglašavanja i prođete kroz sve teškoće pre nego što počnete da oglašavate.

Po pravilu, pobednička kampanja za optimizaciju treba da sadrži sledeće faze:

 • da istraživanje tržišta pronađe ciljane uslove pretraživanja koji se pretvaraju u prodaju;
 • smanjite listu termina za pretraživanje, eliminišući sve neprevarljive ključne reči;
 • povećati ponude za uslove za pretragu koji dobro konvertuju.

Amaterski reklamni pokazatelji

Oglašavajući troškovi prodaje - procenat pripisane prodaje potrošene na oglašavanje. Možete izračunati reklamne troškove prodaje tako što ćete podeliti ukupnu potrošnju oglasa putem pridružene prodaje.

Pripisana prodaja - ukupan broj prodatih proizvoda koji su generirani u roku od jedne nedelje od klikova na oglase u pretrazi. Možete provjeriti pojedinačne prodajne vrijednosti reklamiranih proizvoda i drugih stvari u Izvještaju o učinku kampanje.

Utisci - ova metrička pokazuje koliko puta su vaši oglasi prikazani na Amazon pretraživanju. Svi korisnički klikovi za poslednji period mogu biti prilagođeni zbog klikanja na nevažeće.

Klikovi - broj klikova vaših oglasa. Izuzetno je izazovno ukloniti nevažeće klikove iz vašeg izveštaja o oglašavanju.

Korak po korak vodič kako napraviti Amazon PPC kampanju

 • 0) Prva stvar koju treba uraditi prije pokretanja Amazon reklamne kampanje za plaćanje po kliku je optimizacija vašeg listinga prema osnovnim zahtevima Amazona. Nema smisla da se generiše saobraćaj na nisko-kvalitetnom jezivom listu. Zbog toga trebate raditi na svakom aspektu vašeg popisa, popunjavati sva polja i obogaćivati ​​ih ciljanim uvjetima za pretraživanje. Uverite se da povlačite sve relevantne uslove pretraživanja koje ćete ciljati negde na vašem popisu (u naslovu, tačkama, opisu proizvoda itd.)

  Treba obratiti posebnu pažnju na kvalitet vaših slika. Zamolite profesionalnog fotografa da fotografiše svoje stvari i dizajnira ih prema Amazon smernicama (bela pozadina, 85% slike je posvećeno proizvodu, visokoj rezoluciji, mogućnost zumiranja). Osim toga, trebalo bi da napravite odlične opise proizvoda da biste naglasili koristi i primarne karakteristike vašeg proizvoda. I konačno, morate dobiti pozitivne recenzije. Pregledi služe kao značajan činilac rangiranja na Amazonu koji pomažu kupcima da donose odluke o kupovini. To je takozvani "faktor poverenja" na Amazon koji može direktno uticati na stopu konverzije vaših proizvoda.

  • Odaberi odgovarajuću vrstu oglasa

  Na Amazon-u postoje dve vrste oglašavanja - one koje šalju posjetitelje na vašu web stranicu ); i onaj koji ih šalje vašem proizvodu u Amazon (Amazon Sponsored Products).

  Ako želite da vaši proizvodi budu vidljivi na Amazon, razumno je da koristite Amazon Sponsored Products ad. U ovom postu ćemo razgovarati samo o ovoj vrsti Amazon reklama.

  Prema ovoj reklamnoj kampanji, možete istaknuti svoje proizvode u internim rezultatima Amazon-a za uslove pretraživanja koje vaše stvari možda neće biti rangirane za. Međutim, ako već imate visoke organske rangove za sve ove reči, dobićete dvostruku ekspoziciju.

  Ako ste novi na Amazon platformi, kampanja Amazon Sponsored Products će vam pružiti značajan podsticaj, pokazujući svoje proizvode ispred vaših potencijalnih kupaca. Osim toga, može vam pomoći da povećate svoj organski rang na Amazon SERP-u, privlačeći sve više ciljani saobraćaj na stranice proizvoda.

  • Napravite svoju reklamnu kampanju

  Sada znate kako reklamna kampanja Amazon Sponsored Products radi, vreme je da napravite svoju prvu kampanju na Amazon. U ovom odeljku ću vam objasniti kako to učiniti lako i brzo.

  Da biste postavili svoju reklamnu kampanju, potrebno je da odete do Amazon Seller Central i izaberete opciju Menadžer kampanje. Ovde ćete naći dugme "Kreiraj kampanju. "Trebali biste kliknuti na njega da biste započeli. Ovde treba da napravite naziv svoje reklamne kampanje i postavite dnevni budžet koji možete priuštiti. Morate da obratite posebnu pažnju na ime vaše kampanje, jer kasnije kada imate više kampanja u jednom nalogu, možete se zbuniti s njim.

  Po pravilu, vaše konverzije na proizvode počinju na niskom nivou. Međutim, sa protokom vremena, ova stopa raste. Kada se to dogodi, vaša cena po kliku će postati niža nego na početku. Zbog toga je vrlo malo loše postaviti odmah.

  • Izaberite tip ciljanja

  U Amazon reklamnoj kampanji postoje dvije vrste ciljanja - automatsko i ručno. Preporučujem vam da koristite ručno ciljanje jer pruža potpunu kontrolu pod vašom reklamnom kampanjom i daje vam mogućnost ciljanja na ključne riječi koje smatrate relevantnim za vaše poslovanje.

  Automatsko ciljanje takođe ima smisla ako ne želite da uložite svoje vreme i napore u vašoj Amazon oglašavanju. U ovom slučaju možete se potpuno osloniti na Amazon istraživački sistem. Može biti kul način da pronađe nove predloge za ključne riječi bez primjene dodatnih alata. Ovde možete videti neke termine za pretragu koje nikada niste mislili da ciljaju.

December 22, 2017