Back to Question Center
0

Koji su praktični načini za poboljšanje Amazon prodaje?

1 answers:

Amazonsko tržište je rudnik zlata za velike i male firme. Omogućava prodaju proizvoda za ljude iz cijelog svijeta i značajno podiže svijest vašeg brenda.

Svi govore o žestoj konkurenciji na Amazonu, a ove misli nisu bez razloga. Milioni prodavaca se bore za svakog novog kupca jer znaju svoj poslovni potencijal - asciugamani elettrico antivandalico. Međutim, s druge strane, Amazon prima skoro 90 miliona jedinstvenih posjetilaca mesečno, a ako imate pametan pristup vašem poslu, jednostavno ne možete ostati neotkriveni. Prema podacima Amazon industrije, novi prodavci na tržištu često vide povećanje ukupnog prihoda za 50%, kada prodaju na Amazonu iskreno. Ove ohrabrujuće figure pokazuju da svi imaju priliku da budu prosperični na Amazon. Sve što vam je potrebno je da budete uporni i da znate neke trikove kako možete udvostručiti svoj prihod.

U ovom članku ćemo razmotriti neke dokazane načine kako poboljšati svoju prodaju u Amazon i ostati van gomile.

Ključ uspeha za prodaju na Amazonu

Da biste bili uspešni prodavac na Amazonu, morate osigurati da postignete svoj potencijal. Dakle, ima nekoliko dokazanih načina kako možete poboljšati svoju Amazon prodaju.

 • Obezbeđuju konkurentnu cenu

Cena je ključni faktor rangiranja na Amazon. Ona služi kao diferencijator koji odvaja jednog trgovca od drugog. Korisnici Amazona mogu lako upoređivati ​​cene, pronalaziti najvrednije za njih poslove. Dakle, ako želite da osvojite Kupnu kutiju i budite na stranici TOP stranice Amazon pretrage, morate biti spremni da se takmičite po ceni. Trebalo bi unaprijed razmišljati kako možete smanjiti troškove kako biste izbjegli gubitke. Navedite samo proizvode sa dovoljnom maržom za konkurentne cene na Amazon i još uvijek nude povoljnu stopu povraćaja s obzirom na inventar i režijske troškove. Štaviše, vredi napomenuti da prodaja na Amazon-u može biti dobar oblik oglašavanja, koji ne zahtjeva trgovce da kupuju oglase sa plažom po kliku.

Amazon pruža trgovcima sa nekoliko sekcija u kojima mogu navesti svoje prednosti za proizvod

 • . Morate koristiti ove segmente sadržaja vizuelno pokazujući svojim klijentima ne samo karakteristike vaših proizvoda već i njihove jake tačke. Naglasite informacije o tome kako vaši proizvodi mogu pomoći klijentima u njihovim svakodnevnim poslovima. Odgovorite na pitanja kupaca "Šta je to za mene?" I učinite ih lojalnim vašem brendu.

  • Pratite sa svojim klijentima

  Nije kraj igre kada kupac kupi iz vaše prodavnice. Nakon toga, morate mu pružiti profesionalnu podršku za kupce. Obavestite ih o postupku isporuke i upozorite na bilo kakva odlaganja. Čim kupac dobije kupovinu, kontaktirajte ga da zatraži povratnu informaciju. To je savršen način da pokažete kupcima vašu zahvalnost i zabrinutost. Ove informacije će vam pomoći da razumete da li vaš proizvod odgovara potrebama tržišta ili ne. Osim toga, pitajući svoje klijente o njihovom iskustvu, možete poboljšati svoje poslovanje i podići lojalnost klijenata.

Svi korisnici koji kupuju na Amazon mogu se smatrati korisnicima Amazona

 • . Da biste ih učinili svojim kupcima i zaradili dugoročnu prodaju, kupcima možete dati popust na sledećoj kupovini. Štaviše, možete koristiti sertifikate za prodaju i poklone.

  • Dobiti društveni dokaz

  Prije kupnje nešto na Amazon, većina kupaca provjerava komentare proizvoda kako bi razumela oni mogu vjerovati kao pouzdan prodavac ili ne. Zato je važno razviti društveni dokaz sa pozitivnim i organskim pregledima. Uverite se da su svi oni jednako kreirani, jer se Amazon bori protiv podstrekljivih povratnih informacija. I čak ne razmišljajte o kupovini kritike. To će uništiti vašu reputaciju za trenutak. Srećom, postoje načini za stvaranje pozitivnih ekoloških pregleda bez kršenja pravila. Na primer, kupcima možete pružiti savršenu podršku za kupce i dobre popuste.

  • Ne zanemarujte usluge oglašavanja

  Ako ste u potrazi za prilikama da prodate više i želite da skočite na konkurenciju, trebali ulagati u Amazon reklame. Možete da napravite sponzorirani oglas za proizvod kako biste prikazali svoje proizvode na TOP stranici Amazon stranice sa rezultatima pretrage. U ovom slučaju, morate platiti po kliku svakog korisnika na oglasu. Princ će zavisiti od nivoa konkurencije unutar tržišne niše. Još jedan način da promovišete svoj proizvod na Amazonu je da napravite oglas za pretragu u naslovu. Ovaj oglas će se takođe pojaviti na stranici TOP stranice Amazon pretraživača. Glavna razlika između oglasa za pretragu u naslovu i sponzorisanog proizvoda je da se oglas za pretragu u naslovu gleda na sam vrh rezultata pretrage. Drugim rečima, dobijate priliku da izađete iz gomile i privučete veliki protok saobraćaja na vaše proizvode. I konačno, možete koristiti oglas za prikazivanje proizvoda. Ova reklama se pojavljuje u bočnoj strani ekrana kada korisnici pregledaju detalje određene stavke.

  Naravno, svi načini Amazon reklama neće biti jednako efikasni za vas. Međutim, nikada nećeš znati dok ne pokušaš. Zbog toga možete probati jednu od Amazon reklamnih usluga zasnovanih na vašoj poslovnoj orijentaciji i ciljevima. A ako stvara pozitivan povraćaj investicije, onda je vrijedno.

  Završne misli

  Amazon je odličan kanal prodaje za sve firme. To može biti ili primarni ili dodatni način zarađivanja prihoda. On obezbeđuje ne samo povećanje prodaje i poboljšanje svesnosti brenda, već i mogućnost prodaje vaših proizvoda širom sveta. Sve što vam je potrebno je da izvršite neophodne napore zbog pažnje kako biste stvorili profit sa novim poslom. Nemojte izgubiti svoje stvarne šanse da postanete uspešni trgovac i radite pod izlaganjem vašeg brenda na Amazon.

December 22, 2017