Back to Question Center
0

Semalt prezentuje automatizovane tehnike gašenja sadržaja kako bi olakšao rad

1 answers:

Sadržaj struganja je praksa prikupljanja korisnih informacija sa interneta i objavljivanja na vašem vlastiti veb sajt. Različiti webmasteri i pisci uzimaju članke iz osnovanih blogova i web stranica kako bi razvili sopstveni biznis. Preduzeća, programeri i web programeri takođe koriste različite alatke za uklanjanje weba ili alate za rukovanje sadržajem radi obavljanja njihovih radova. Najistaknutije tehnike skraćivanja sadržaja su navedene u nastavku.

1: Parsing DOM-a

DOM ili Document Object Model definiše stil i strukturu sadržaja unutar HTML i XML datoteka. Programeri DOM-a koriste programeri i programeri kako bi dobili detaljni prikaz različitih web stranica - oil and gas equipment appraisers. Možete koristiti DOM parser za jednostavno izvlačenje web sadržaja. XPath je sveobuhvatan alat za skraćivanje željenih web stranica i blogova i kompatibilan je sa Mozilom, Internet Explorer i Google Chrome. Sa XPath-om možete brati sadržaj celokupne ili delimične lokacije bez ikakvih potreba za programskim veštinama.

2: Parsing HTML

Parsing HTML-a se vrši pomoću JavaScript-a. Ova tehnika skraćenja sadržaja se koristi za ekstrahiranje informacija iz tekstualnih dokumenata i PDF datoteka. Takođe dobija podatke od e-adresa, ugneženih veza ili sličnih resursa. HTML strugač je dobra opcija za preduzeća, jer može lako i vrlo brzom analizirati HTML dokumente.

3: Vertikalna agregacija

Platforma vertikalne agregacije kreiraju programeri sa sjajnim računarskim veštinama. Ciljaju različite tabele i liste i žele značajan sadržaj po njihovim zahtevima. Neki od njih se oslanjaju na Kimono Labs i druge slične alate kako bi obavili svoj posao. Ova tehnika će vam donijeti koristi samo ako koristite više gusara i bota, a kvalitet sadržaja meri efikasnost ovih bota i gajbi.

4: Google dokumenti

Google tablični računari se koriste kao moćna usluga za skraćivanje sadržaja. Ova tehnika je poznata među strugačima. Iz Google dokumenata možete uvezati željene datoteke i dobiti ih struganjem prema vašim zahtjevima. Pored toga, redovno možete da proveravate i pratite kvalitet sadržaja dok je oštetjen.

5: XPath

XPath ili XML Path jezik je jezik upita koji radi na HTML i XML dokumentima. Pošto su ovi dokumenti zasnovani na strukturi drveta, XPath se može koristiti za navigaciju kroz izabrane web stranice i pomaže u provjeri kvaliteta sadržaja. To daje puno prednosti za webmastere u konjugaciji s HTML i DOM analizom, a sadržaj se odmah može objaviti na vašoj web stranici.

6: Usklađivanje teksta

To je tehnika koja odgovara izrazima koji koriste programeri i programeri i udruženi sa jezicima poput Ruby, Python i Perl. Ovu metodu skraćenosti sadržaja možete primijeniti da biste u potpunosti ili djelimično skrčili veliki broj stranica.

Sve ove tehnike skraćenja sadržaja obezbeđuju kvalitetne rezultate, a postoje alati kao što su cURL, HTTrack, Node. js i Wget koji su stvoreni da olakšaju vaš rad. Možete izvući toliko ili manje mjesta koliko želite.

December 22, 2017