Back to Question Center
0

Semalt Expert određuje osnovne stvari koje trebate znati o Regex strugaču

1 answers:

Regularni izraz ili regex je niz karaktera koji se koristi za pretraživanje podataka na mreža. Omogućava programerima i programerima da lociraju korisne sadržaje. Od 1980. godine regularni izrazi se koriste za pisanje kodova. Oni zamenjuju dijaloge urednika teksta i tekstualnih procesora sa čitljivim i skalabilnim podacima - grain handling machinery. C ++, Python, JavaScript i drugi programski jezici pružaju biblioteke bazirane na regex-u i olakšavaju vaš rad.

Izraditi aplikacije sa regularnim izrazima:

Različite aplikacije su razvijene regularnim izrazima ili regeksom. Sa PowerGREP-om, možemo pretraživati ​​fascikle i datoteke na našem računaru, uređivati ​​podatke i prikupljati informacije iz različitih izvora. PowerGREP regularni izraz je kompatibilan sa Pearl,. Net i Java okruženja i korisno je za programera, webmastera i programera aplikacija. Ako želite da razvijete desktop aplikaciju ili mobilni uređaj, možete sačuvati puno vremena i energije uz regularne izraze. Samo da unesete nekoliko kodova da biste razvili aplikaciju. RegexBuddy i EditPad Pro su dvije sveobuhvatne aplikacije izgrađene sa regularnim izrazima.

Pogodno za neprogramatore:

Jedna od glavnih prednosti regularnih izraza je da su pogodni za ne-kodere i ne-programere. Sa regularnim izrazima, ne morate da naučite teške kodove ili posedujete napredne programske veštine. Potrebno je samo osnovno znanje o Python, BeautifulSoup, JavaScriptu i Regex-u da biste obavili svoj posao. Takođe je dobro za freelancere i webmastere koji nemaju napredne sposobnosti kodiranja ili programiranja.

Sintaksa:

Uzorak regeksa odgovara ciljnom nizu. Ovaj obrazac je sastavljen od sekvence atoma. Atom predstavlja jedinstvenu tačku u regeksovom obliku koji bolje usmerava niz. Ima preko četrnaest regeks karaktera, zasnovanih na njihovom buđenju i aplikacijama.

XPath - snažan alat za vas:

XPath je jedan od najboljih i najkorisnijih skrapera sadržaja . On prikuplja šablone podataka sa različitih web stranica, stvara nizove i organizuje podatke u čitljivom i skalabilnom formatu. XPath prvo identifikuje tekst web stranice, analizira njegov kvalitet i olakšava kvalitetan sadržaj za vas. Ovaj parse engine i web crawler pružaju proširene regex aplikacije, kao što su referenciranje pozadi, POSIX znakovi i zamene.

Jedna linija Regexa može zamijeniti 100 linija kodova:

Jedna linija regexa je dovoljna da zamijeni do 100 linija kodova sa web stranice. To znači da ne morate naučiti sofisticirane programske šifre kako biste završili svoj posao. Sa regularnim izrazima, previše je lako skratiti podatke sa različitih web stranica i kreirati šablone podataka i stringove.

Zbog svoje izražajne moći i lakoće čitanja, različiti programski jezici i uslužni programi su se opredelili za regularne izraze kao što su Java, Python, JavaScript, Ruby, Qt, XML Schema i. NET Framework. Perl 5. 10 implementira sintaktička proširenja koja su razvijena u Python i PCRE. Razni sistemski administratori su prisiljeni da pokreću regex bazirane upite interno, jer pretraživači ne pružaju regeks podršku javnosti.

Redovni izrazi su vrijedan alat za identifikaciju i očvršćavanje web sadržaja. Oni pružaju odlično korisničko iskustvo i pogodni su kako za profesionalce, tako i za profesionalce.

December 22, 2017