Back to Question Center
0

Semalt objašnjava koje veštine vam treba da biste masterirali spletno struganje

1 answers:

Ako tražite podatke za gorivo vašeg poslovanja na mreži, ne biste mogli da sakupljate podatke jednostavno pretraživajući na Google-u. Ponekad moramo da koristimo par web pretraživača i skenera podataka da bismo završili naše projekte, a ponekad moramo razviti osnovne veštine. Istina je da pretraživači mogu vam pomoći da pronađete ono što ste tražili, ali morate razviti sledeće vještine kako biste uspjeli.

1. Sposobnost čitanja datoteke robots - desactivar cloudflare.txt

Trebali biste biti u mogućnosti čitati i uređivati ​​datoteke robots.txt ispravno. Ova datoteka se koristi za ograničavanje pretraživača od prelaska na vašu web stranicu previše često. Istovremeno, to vam pomaže da održite kvalitet vaših oštetih podataka i poboljšate brzinu vaše web stranice za ljudske posetioce. Zbog toga morate naučiti kako urediti datoteku robots.txt. Kada pravilno uredite ovu datoteku, moći ćete da se rešite loših botova koji nisu u skladu sa pravilima i propisima pretraživača. Štaviše, možete istovremeno ciljati na različite web stranice i lako možete izvući željene podatke.

2..Postavljanje infrastrukture za podatke

Veoma je važno uspostaviti infrastrukturu podataka jer će otključati kvalitetne podatke sa celog web sajta. Na primjer, trebali biste naučiti SQL, PHP i druge slične jezike jer oni pomažu u održavanju infrastrukture vaših podataka na bolji način. Obezbeđivanje SQL pristupa i podešavanje infrastrukture za podatke će vam omogućiti da postanete analitičar za samo-serviranje, koji će vam omogućiti preciznije i preciznije podatke u roku od nekoliko minuta.

3. Osnovne ideje HTML-a, CSS-a i JavaScript-a

Važno je učiti HTML, JavaScript i CSS ako želite skapirati cijeli website bez kompromisa po pitanju kvaliteta. Ako se pitate kako programeri rade i niste učinili ništa kako biste skrčili svoj web sadržaj, vreme je da naučite neke programske jezike i razvijete nekoliko veština. Za nekoga ko nikada nije kodirao, koncepti HTML-a, JavaScript-a i CSS-a biće relativno novi. Možda ćete morati ponovo brisati podatke sve dok se rezultati kvaliteta ne dobiju. To je složen proces, ali kada jednom steknete saznanja o ovim stvarima, moći ćete da izvučete što više web stranica koliko želite, bez potrebe za alatom za skraćivanje podataka . HTML i CSS nisu tehnički jezici za programiranje, tako da su lakši za učenje, a možete ih držati u roku od nekoliko dana.

4. Sposobnost pisanja i skeniranja bota

Trebali bi biti sposobni da razlikuju dobre botove i loše botove. Dobri boji pomažu da pretražuju svoju web stranicu u rezultatima pretraživača, pružajući vam dobro strukturirane i kvalitetne podatke. S druge strane, loši botovi su štetni za vašu web lokaciju i nikada neće vam dati dobro očišćene podatke. Ne morate razlikovati samo dobre bote i loše botove, već morate napisati i skalirati bote. Treba imati u vidu da su botovi sledeći korak u evoluciji kompjuterske i ljudske interakcije. Znači što više znate o bocama i redovno ih napišete, to će biti veće šanse da vam skinu kvalitetne podatke i iskoristite svoj posao.

December 14, 2017